Home , Haberler , ABD Elçiliğine yönelik eylemi DHKC üstlendi

ABD Elçiliğine yönelik eylemi DHKC üstlendi

alisan 1TÜRKiYE |02-02-2013 |DHKC yaptığı açıklama ile Ankara’daki ABD Elçiliğine yönelik feda eylemini üstlendi. DHKC yaptığı açıklama ile eylemi E.Alişan Şanlı’nın yaptığını doğruladı. www.halkinsesi.tv sitesinde yayımlanan açıklamada Alişan Şanlı’nın özgeçmişi ve eylemin amacı hakkında bilgi verdi.

DHKC açıklamada;1 Şubat 2013 tarihinde Feda Savaşçımız Alişan Şanlı tarafından dünya halklarının katili Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’ne girilerek feda eylemi gerçekleştirilmiştirdenildi.

„Alişan Şanlı Ordu ilinin Gürgentepe İlçesinin Akören Köyünde,1 Ocak 1973 tarihinde doğdu. Yoksul bir köylü çocuğu olan Alişan, ilkokul mezunu olup küçük yaşta lokantalarda çalışmaya başladı. Bulaşıkçılıktan başlayarak aşçılığa kadar birçok işte çalıştı. Askerden geldikten sonra 1994 yılında hareketimizle ilişki kurdu. Alişan 1990 Atılımından etkilenmiş ve başından itibaren Silahlı Propaganda Birlikleri’nde yer alma hayali kurmuştur.

Alişan daha çocukluğunda Mahirler’i dinleyerek büyümüştür. Hareketimizle tanıştıktan bir süre sonra da hayalini kurduğu SPB’lerde görevlendirilmiştir.

1997 yılında halk düşmanlarından hesap sorduğu bir eyleminden sonra tutsak düştü. 19 Aralık katliamına kadar Ümraniye hapishanesinde Özgür Tutsaktı. Tutsaklığı kendini daha da geliştirdiği bir okul olarak değerlendirdi. F tiplerine karşı başlayan Büyük Ölüm Orucu Direnişinde 1. Ekiplerde yer aldı. 19 Aralık katliamında yanıbaşında şehitler verdi. Katliamdan sonra götürüldüğü Kandıra F Tipi Hapishanesinde de Ölüm Orucuna devam etti. Her türlü saldırıya rağmen Ölüm Orucu direnişini bıraktıramayan devletin, zorla tıbbi müdahale ile sakat bıraktığı yüzlerce tutsaktan birisi de Alişan dı.“

Açıklamada son olarak ise ;Bundan sonra vatan hainlerinin olduğu her yerde Alişanlar’ın bedenleri konuşacak! denildi.