Home , Avrupa , 2013 YILINI UMUTLA, ÖZGÜR YARINLARA OLAN İNANCIMIZLA SELAMLIYORUZ!

2013 YILINI UMUTLA, ÖZGÜR YARINLARA OLAN İNANCIMIZLA SELAMLIYORUZ!

ASDAVRUPA | 29 – 12 – 2012 | 2012 yılı, insanlığın acılar ve hüzünler, savaşlar ve işgaller, açlık ve yoksulluk çektiği bir yıl oldu. Egemen sınıfların sömürü ve baskı üzerine kurulu olan düzenlerini sürdürebilmeleri için, işçi sınıfı ve emekçilere saldırılarını sürdürdükleri bir yıl oldu. Bir avuç tekelin dünya zenginliklerini daha fazla kendi kasalarına aktarabilmeleri için yeni yasaların çıkarıldığı, yeni önlemlerin alındığı ve bunu sonucunda işçi ve emekçi kesimler için yoksulluğun arttığı bir yıl oldu. Avrupa ülkelerinde ırkçı ve faşist saldırıların artmasına, devlet ve faşist örgütlenmeler arasındaki bağlantıların daha belirgin olarak görülmesine tanıklık ettiğimiz bir yıl oldu.

2012 yılı, aynı zamanda dünyanın değişik bölgelerinde sömürüye ve baskıya karşı direnişlerin yaşandığı, ezilen halkların zulme başkaldırdığı ve Batı Kürdistan’da olduğu gibi kendi kaderini kendisinin belirlediği adımlar attığı, işçi sınıfının kitlesel olarak sokağa çıktığı, Avrupa’da burjuvazinin krizin yükünü işçi ve emekçilere yükleyen saldırılarına karşı işçi sınıfının genel grev, genel direnişlere başvurduğu, kadınların erkek egemen sistemi sorguladığı, gençliğin geleceğini istediği mücadeleler yılı oldu.

AvEG-Kon olarak, sömürüye ve zulme karşı yükselen bu direnişleri selamlıyoruz ve büyütüleceğine inanıyoruz.

AvEG-Kon olarak, işçi sınıfı ve emekçilerin, ezilen halkların, kadınların, gençliğin ve zindanlardaki tutsakların yeni yılını umudun ve özgür yarınlara olan inancın ve mücadelenin büyütüleceğine olan inancımızla kutlarız.

AvEG-Kon

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) – agif@gmx.de

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) – igif@gmx.ch

Paris Türkiyeli İşçiler Kültür Derneği (ACTIT) – actit2004@hotmail.com

Londra Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER) – rwca1991@hotmail.com

Hollanda Vardiya Enternasyonal Kültür ve Sanat Vakfı (VEK-SAV) – veksav@hotmail.com

Belçika Ezilen Göçmenler Kolektifi (EGK) – info@collective-oi.org

Avusturya Göçmen İşçiler İnisiyatifi – migrant@gmx.at

Edinburg Göçmen Aileler Birliği (EGA-BİR) – urfo@hotmail.com