Anasayfa , Avrupa , 1 Kasım Dünya Kobane günü Berlin`de Coşkuyla Kutlandı

1 Kasım Dünya Kobane günü Berlin`de Coşkuyla Kutlandı

20160411_193805Berlin |03.11.2016|– Almanya’nın başkenti Berlin’de 1 Kasım Dünya Kobanê Günü yürüyüşü gerçekleştirildi. Navdem-Berlin, yerli ve göçmen devrimci, demokrat örgüt ve kurumların çagrısı ile saat 18:00’da Kleispark’da toplanan kitle, saat 19:00′da ünlü Berlin-Gedächtniskirche`e  doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Navdem-Berlin, ATIF-Berlin, MLPD, PYD örgütleri  katıldı. Tüm kitle hep bir ağızdan attığı sloganlar ile 1 Kasım Dünya Kobane günü vesilesi ile Kobane direnişini bir kez daha selamladı.

Toplanma alanında ve yürüyüş esnasında yapılan almanca, kürtçe ve türkçe konuşmalar ile TC devletinin başta kürtlere karşı olmak üzere tüm devrimci ve demokrat kitlelere karşı faşizan ve katliamcı tavrı lanetlendi. Ayrıca gözaltına alınan ve tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak , Fırat Anlı ve Cumhuriyet gazetesine yapılan soruşturma sonucu tutuklanan muhalif gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

 

Almanya devletinin Tükiye`de uygulan tüm demokratik olmayan girişimlere karşı ikiyüzlü tavrı bir kez daha deşifre edilerek lanetlendi.

 

Yürüyüş bitiş noktası olan Gedächtniskirche meydanına gelindikten sonra olaysız bir şekilde son buldu.