Home , Haberler , Viyana’da Gazze İçin Yürüyüş

Viyana’da Gazze İçin Yürüyüş

VİYANA|22.09.2025| Viyana’da on binlerce kişi Filistin halkıyla dayanışma için sokaklara çıktı. Westbahnhof/Christian-Broda-Platz’da başlayan ve Perlemonde’da sona eren yürüyüşe yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, dernek ve devrimci örgüt kortejler halinde alanda yer aldı.

Eylem boyunca sloganlar hiç susmadı. Katılımcılar, Gazze’de süren saldırılara dikkat çekerek emperyalizmi ve siyonizmi protesto etti. Pankartlarda ve konuşmalarda, Filistin direnişinin yalnız olmadığı ve mücadelenin uluslararası dayanışma ile büyütüleceği vurgulandı.

Yürüyüş, sadece bir dayanışma gösterisi değil, aynı zamanda Batı’nın çifte standartlarına ve emperyalist politikaların yarattığı yıkıma karşı güçlü bir siyasi mesaj niteliği taşıdı. Eylemciler, international sloganlarıyla yürüyüşü sonlandırdı.