Home , Haberler , Dünya Kobanê Günü Yürüyüşü- VİYANA

Dünya Kobanê Günü Yürüyüşü- VİYANA

VİYANA|02.11.2021| Avusturya’nın başkenti Viyana’da Riseup4Rojava öncülüğünde 1 Kasım Dünya Kobanê Günü için dün (pazar) yürüyüş gerçekleştirildi. Resselpark meydanında bir araya gelen yüzlerce genç, Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından yürüyüşe başladı.

PARTİZAN, ATİK, Yeni Kadın, MLKP ve KOMintern örgütlerinin de katıldığı yürüyüş boyunca YPG/YPJ flamaları taşıyan kitle, Columbusplatz‘da meşaleler yakıp sık sık “Türk Askeri Kürdistan’dan Defol”, Bijî Berwxedane Kobane” ve “Şehîd namirin” sloganları attı.

Yürüyüş esnasında Türk faşistlerin provokasyonları da yaşandı. Yaklaşık iki saat süren yürüyüşten sonra yapılan ortak açıklamada: her yerde birlik ve dayanışma içinde olacakları ve direnişlerini devam ettirecekleri vurgulandı.

Eylem bittikten sonra VTİD (Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği) salonunda, Kobanê direnişinin sineviziyon gösterimi yapıldı. Daha sonra müzik gruplarının seslendirdiği stran ve marşlar eşliğinde halaylar çekildi. Etkinlik, Kobanê direnişi bir kadın direnişi ve aynı zamanda enternasyonal bir direniştir vurgusu yapılarak sonlandırıldı.