Home , Avrupa , „Faşizme karşı omuz omuza “ şiarıyla, Faşist Türk devletinin saldırılarına karşı eylemlere çağrı !

„Faşizme karşı omuz omuza “ şiarıyla, Faşist Türk devletinin saldırılarına karşı eylemlere çağrı !

atik-ydg-ykATiK Konseyi bugün Konfederasyona bağlı tüm kurumları „Faşizme karşı omuz omuza “ şiarıyla Faşist Türk devletinin saldırılarına karşı Avrupa çapında demokratik güçbirlikleri ve Avrupalı devrimci demokratik güçlerle ortaklaşarak, sokağa çıkmaya faşist devlet terörüne karşı tepki koymaya ve düzenlenen eylemlere katılmaya çağırdı.

Yapılan açıklamada, “ Kürt ulusuna yönelik saldırılara, HDP ve DBP`nin siyasi temsilcilerine yönelik olan, Amed Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın  tutuklanmasına ve saldırı operasyonlarına karşı koymanın, direnişi yükseltmenin bir görev olduğu bilinciyle; faşist AKP nin başta Kürt ulusu olmak üzere çeşitli milliyetlerden Türkiye Halkına ve emekçilere yönelik baskılarına, basın ve medya üzerindeki yasaklara, Türk ordusunun Rojova ve Musula yönelik işgalci politikalarına karşı koyalım. „ denildi.

İçinde ATiK `inde bulunduğu  demokrat- devrimci kurumlar avrupanın çeşitli kentlerinde  yarın yapılacak  eylemlere yönelik açıklama ve  çağrı yaptılar.
HER YER AMED, HER YER DİRENİŞ!
KESİNTİSİZ Direnişle AKP-DAİŞ Faşizmine Geçit Vermeyeceğiz
“Her yer Amed, Her yer Direniş” diyerek Türk Devlet Fasizmi-DAİŞ faşizmine direnişimizle geçit vermeyeceğimizi haykırmak için TJK-E, KCDK-E, HDK-A ve Demokratik Güç Birliği  bileşenleri olarak tüm dünyada 28-29 Ekimi eylem günleri ilan ediyoruz.
Bizler halkımızın iradesiyle seçilmiş Amed Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın  tutuklamasını halklarımızı iradesine ve kazanımlarına darbe olarak görüyoruz. Faşist Türk devleti OHAL ile ülkemizdeki tüm kimliklere, inançlara ve demokrasi sosyalist güçlere, aydın ve akademisyenlere baskıcı ve faşist yöntemlerle susturmaya ve teslim almaya çalışmaktadır. Bizler Kerbela’da Hasani Duruşun, Mahirlerin, Denizlerin, Kaypakaya’ların, Beritan’ların, Mazlumlar’ın Hayri’lerin, Hirant Dink’lerin, Mustafa Suphi’lerin  Mehmet Tunç ve Asya Yüksel’lerin direniş geleneğinin mirasçıları olarak dün Muaviyeler, Esat Oktaylara diz çökmemişiz, bugünün Muaviye bozuntusu diktatör  Erdogan’a  ve tekçi devlete de teslim olmayacağız. Bizler özgürlük, eşitlik demokrasi sevdalıları olarak nasıl ki  Kobani’de, Şengal’de  insanlık düşmanı AKP çeteleri DAİŞ’i insanlık adına yendiysek. Amed’e ve Rojava’da DAİŞ zihniyetli AKP hakların ve inançların özgürlük eşitlik mücadelemizle diz çöktüreceğiz.
Bizler diasporada yaşayan farklı kimlik, inanç ve siyasi görüşlerdeki devrimci ve demokrasi güçleri olarak aşağıdaki ülke ve şehirlerde yapacağımız yürüyüş ve mitinglere tüm demokrasi, eşitlik yanlısı onurlu devrimci demokratlara çağırı yapıyoruz; 28-29 Ekim eylem ve etkinliklerine omuz omuza katılarak AMED ve Rojava direnişlerini sahiplenmeli ve faşizme dur demeliyiz.
Eylem ve Etkinliklerin Olacağı Ülke ve Kentler :
 
29 Ekim Cumartesi 
Belcika 
Yer: Buruksel  , place de la Monnaie 1000 BXL     , Saat: 14.00
Fransa- Paris 
Yer: Bastile Meydani,  Saat: 15.00
Isvicre  -Zürich
Yer:  Zuriche Helvetiaplatz,  Saat: 14.00
Holanda- Arnheim
Yer: Sehir Merkezi, Saat: 15.00
Italya
Yer : Milano TC Konsoloslugun önu ( Via Larga, Ora ) Saat:9.30 Miting
Yer: Torino  Cavallerizza Reale Via Giuseppe Verdi 9 , Saat 15.30 Faysal Sari yildiz katilimi ile Panel
Almanya
Essen 
Yer: Essen HBF, Saat: 15.00 ( Essen, Dortmund, Hagen, Mesede, Duisburg, Kieve, Bochold, Munster, Reihne, Gronau, Osnaburg Meclislerimiz katilacak)
Mainz 
Yer: Mainz HBF önu, Saat: 15.00 Tüm Eyalet Katilacaktir.
Frankfurt Eyaleti 
Yer: Frakfurt Süd Bahnof , Saat: 15.00
Hamburg 
Yer: Hauptbahnof Hachmannsplatz, Saat : 15.00
Hannover 
Yer:  HBF önu, Saat : 14.00
Bilefeld
Yer: HBF önu,  Saat: 15.00
Freiburg
Yer: Rathaus Platz  , Saat: 17.00
Bremen
Yer: Cuxhaven  HBF önu, Saat: 13.00
Suttgart
Yer: Schlossplatz, Saat: 14.00
Iskandinavya
Stockholm 
Yer: Sehir Merkezi, Yer: 13.00
Örebro
Yer: Sehir Merkezi, Saat: 13.00
Göteberg 
Yer: Sehir Merkezi, Saat: 13.00
Borlänge
Yer: Sehir Merkezi, Saat: 13.00
Gävle
Yer: Sehir Merkezi, Saat: 13.00
Norvec
Yer: Sehir Merkezi, Saat: 13.00
Finlandiya
Yer: Sehir Merkezi, Saat: 13.00
Danimarka
Yer: Sehir Merkrezi, Saat: 13.00
30 Ekim Pazar
Ilgiltere
Yer: Londra  Edmontton Angel Corner , saat: 14.00