Home , Avrupa , Frankfurt’ta Kavganın Destanı Anlatıldı

Frankfurt’ta Kavganın Destanı Anlatıldı

kavganindestani23FRANKFURT |21-06-2016| Kültürlerarası Gençlik Forumu (KAGEF) tarafından Güneş Tiyatrosu salonunda düzenlenen müzikal tiyatro sunumu ile tarihsel bir anlatım sahnelendi. ‘Anlatacaklarımız var- Kavganın Destanı’ adlı tiyatral sunum, Grup Simurg, Yeni Kadın Korosu ve Mavi Yelken Sahnesi Tiyatro ekiplerince gerçekleştirildi.

İnsanlık mücadele tarihinden bir demetin sergilendiği sunumda ilk köleleştirilen kadının mücadelesi, Spartaküs ile Köle isyanı, Şeyh Bedrettin, Pir Sultan, Paris Komünü, Ekim ve Çin Devrimleri ile Che’nin Yaşamı, Ermeni ve Dersim Soykırımları, Türkiye devrimci Hareketin önderleri, 12 Eylül Askeri Faşist Cuntası, Ölüm Oruçları, Gezi/Taksim isyanı ve Kobanê direnişi’nin kısa anlatımaları gerçekleştirildi.

Sinevizyon, tiyatro, anlatım, şiir, bale ve müzik gibi teknik ve sanat dallarının kullanıldığı tiyatral sunum yaklaşık ikibuçuk saat sürdü. 180 kişinin izlediği tiyatral müzikal etkinliğini son marşına ayakta alkışlarla eşlik edildi. Oldukça beğeni toplayan tiyatral sunum sonrasında kısa bir eğlence ile katılımcılar ve sahneleyenler birlikte türkü ve marşları seslendirdiler. Aylarca süren hazırlıklar sonrasında sahnelenen oyunda yaklaşık olarak 30 kişi yeraldı.