Home , Avrupa , YDG Fransa: İş Yasasına Karşı Bir Adım Bile Geri Durmak Yok!

YDG Fransa: İş Yasasına Karşı Bir Adım Bile Geri Durmak Yok!

12795043_468004156734164_4638686723631645281_o

İŞ YASASINA KARŞI BİR ADIM BİLE GERİ DURMAK YOK!

Çalışma Bakanı El Khomri tarafından önerilen ve iktidardaki “sosyalist” hükümet tarafından sunulan İş Yasası, Fransa’daki tüm halk için burjuvazi ve patronların saldırısıdır. Kapitalizmin uluslararası krizi bağlamında, onun koruyucuları sahip olduklarını kurtarmak için hiçbir şey karşısında geri adım atmıyor, işçi ve emekçileri yoksulluğa terk ediyor. Daha önce Yunanistan’da gerçekleştirilen ve ekonomiyi kurtaramayan “kemer sıkma politikaları”yla bu saldırıların tadını aldık. Bu planlar Avrupa burjuvazisi ve patronlarına, Yunan halkının sırtından zenginliğine zenginlik katma izni veriyorken, biliyoruz ki geriye ağlamak için gözyaşı, mücadele etmek için ise öfke kalıyor.

Sosyalist Parti tarafından sunulan “İş Yasası”, Fransa için tercih edilen kemer sıkma politikasıdır. Bunun, terörizme karşı etkisiz ama yuvalarından çıkan birçok sosyal hareketlenmeyi öldürme izni veren “Olağanüstü Hal” durumunda uygulandığını elbette unutmamak gerekir.

Fransa Şirketler Hareketi MEDEF’in ve Patronların Saldırısı

Bu anlaşmalar, şirketlere iş yönetiminde bütünüyle özgürlük sağlamakta. Şirketler çalışma saatlerini günlük 10-12, haftalık ise 48-60 arası saatlere çıkarabilecek. Aynı zamanda maaşlar rahatça düşürülebilecek.

Savunmamızı Parçalamak İstiyorlar

İş Yasası, şirketlerin rahatlaması için yasaya karşı gelişecek sendikal mücadelelere karşı zayıflatıcı kararlar verilme kapasitesini arttırmaktadır.

Patronların Zenginliklerine Zenginlik Katılıyor

Kârlarını arttırmak isteyen şirketler, finansal problemleri olmasa dahi işe son verme planlarını devreye koyarak ve işçilerin ücretlerini düşürürek, işçi ve emekçilerin sırtından zenginliklerini arttırma hedefindedir.

Gençlik Hedef Alınıyor

Düşük ücretle sömürü altında bulunan 18 yaşından küçük stajiyer öğrenciler; günlük 10, haftalık 40 saat çalıştırılabilecek. Bu, diğerlerinden ileride olan ülkelerin böbürlendiği geçtiğimiz yüzyıla dönüştür…

… ve çok daha fazla suçlu reformlar. Halkın grevlerle, mücadelelerle, ölümlerle söküp aldığı  tüm sosyal kazanımlar kaybediliyor. Bazıları için bu saldırının şiddeti anlaşılmaz gözüküyorsa; iktidarı elinde bulunduran ezen sınıfın, hiç emek sarf etmeyenlerin, hiç yoksun olmayanların ve dünyada gelişen krizde zenginliklerini kaybetme korkusu olmayanların uygulamaya koyduğu bir yasa olduğunu gözden kaçırmamak gerekmektedir. Onların çıkarı bize düşmandır, çünkü onların yaşamaları için biz kemerimizi güçlüce sıkmak zorundayız.

Patronların Yasasına Karşı Örgütlenelim ve Direnelim!

2 haftada reforma karşı imza kampanyasıyla toplanan milyonlarca imzaya rağmen ancak sokaklarda seferber olarak kazanabiliriz. Üniversite Reformu, Emeklilik Reformu, Vergi Pakedi, güvenlik yasaları, kağıtsız avcılığı, olağanüstü hal vb. saldırılara karşı alınan yenilgiler; güven, moral ve mücadele ruhunu sarsarken, onların da kazanımı oldu. Bundan kaynaklı egemenler, istedikleri her şeyi ezilenlere yükleme gücünü kendilerinde görmektedir.

Beklentilerini boşa çıkaralım! Yerli ve göçmen işçiler! Kadın, erkek, işsiz, öğrenci, liseli, emekli, güvencesiz gençlik! BİR ADIM BİLE GERİ DURMAK YOK!

Birleşelim ve yanıtımızı verelim!

Yeni Demokratik Gençlik – Fransa