Home , Avrupa , DGBP-Almanya ve ABDEM : „Faşizme Geçit Vermeyeceğiz!“

DGBP-Almanya ve ABDEM : „Faşizme Geçit Vermeyeceğiz!“

abdem_dgbpDÜSSELDORF |16-12-2015| 19 Aralık, Maraş, Roboski ve Tüm Katliamların Hesabını Soracağız!

Tarihi soykırımlar ve katliamlarla dolu olan faşist Türk Devleti katliamlarına devam ediyor. Ermeni ve Dersim soykırımlarından 19 Aralık, Maraş, Sivas, Çorum, Roboski katliamlarına uzanan kirli tarihini Amed, Suruç, Ankara, Varto, Cizre, Silopi, Silvan, Yüksekova, Nusaybin, Dargeçit, Sur ve daha birçok katliamla sürdürmeye çalışmaktadır. Her gün onlarca insanımız katledilmekte, yaralanmakta veya tutuklanmaktadır.

Zindanlar Yıkılsın, Tutsaklara Özgürlük!

19 Aralık 2000’de binlerce asker, özel tim ve polisle 20 hapishanede siyasi tutsaklara saldıran Türk Devleti, 28 devrimci tutsağı katletti, yüzlercesini yaraladı. Kimyasal silahlarla tutsaklar diri diri yakıldı, kepçelerle kolları koparıldı, işkenceler eşliğinde F-Tipi zindanlara götürüldü. Ancak devrimci tutsaklar faşizme boyun eğmediler, teslim olmadılar. Direnerek, devrimci iradenin teslim alınamayacağını gösterdiler. 19 Aralık katliamının hesabı er geç, ama mutlaka sorulacaktır.

Türk Devleti, siyasi tutsakları tecritte tutarak, hasta tutsakları ölüme terk ederek katlediyor. Başta HDP ve DBP olmak üzere, ilerici, devrimci ve muhalif olan binlerce insanı tutuklayarak, mücadeleden alıkoymaya çalışıyor. 16 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan, 4 yıldır avukatlarıyla ve 14 aydır ailesi ile görüştürülmüyor. Öcalan’a uygulanan tecrit, Türk Devleti’nin Kürt halkına karşı yürüttüğü topyekûn savaşın bir parçasıdır. Öcalan ve tüm politik tutsaklar serbest bırakılmalı, hapishane katliamlarının sorumluları yargılanmalıdır.

Maraş’tan Roboski’ye hiçbir katliamı unutmadık ve unutmayacağız!

Başta Kürt ulusu ve alevi inancından halklarımız olmak üzere, devletin ırkçı ve asimilasyoncu uygulamalarına karşı kendi kimliği, kültürü, inancı ve demokratik hakları için mücadele eden herkes, devletin değişmeyen ‚tek’çi, ırkçı ve ayrımcı politikasının hedefinde olmuştur. İnanç özgürlüğü ve eşit haklar isteyen Alevi halkımız Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta olduğu gibi büyük katliamlardan geçirildi. Özgürlük isteyen Kürt halkımız, 30 yıldır devletin kirli savaş saldırılarında on binlerce şehit verdi. Roboski’de olduğu gibi, Türk ordusunun savaş uçaklarıyla bedenleri parçalandı. Katliamların sorumlusu olan devlet, hesap vermek yerine gizlilik kararlarıyla suçlarının üzerini örtmeye çalışmıştır.

AKP ve Erdoğan hesap vermekten kaçamayacaktır!

7 Haziran’da HDP’nin kazandığı başarıyı hazmedemeyen başında Erdoğan’ın bulunduğu Türk hakim sınıfları seçim sonuçlarını tanımayarak, Kürt ulusuna, devrimcilere, sosyalistlere, demokratik hakları için mücadele edenlere karşı Suruç katliamıyla yeni bir topyekûn savaş başlattı. TC devletinin yeniden dizayn edilmesiyle tüm yetkileri elinde toplamış olan Erdoğan’ın talimatıyla ve DAİŞ işbirliğiyle gerçekleştirilen katliamlar, linç saldırıları, işkenceler, tutuklamalar, hırsızlıklar ve manipülasyonlar eşliğinde 1 Kasım seçimlerine gidildi. Tüm saldırılara rağmen HDP’nin seçim barajını ikinci defa yerle bir etmesinin ardından HDP Eşbaşkanları doğrudan hedef alınmıştır.

Erdoğan ve AKP, Rojava Devrimi’ni ve Kürt ulusunun özgürlük mücadelesini boğmak istemektedir. Suriye ve Irak’ta halklara karşı barbarca saldırılar ve katliamlarda bulunan DAİŞ’e sarılarak başarı elde edeceğini ummaktadır. Kobane’nin DAİŞ’in eline geçmesi için elinden gelen her şeyi yapan Erdoğan, Kobane’nin kahramanca savunulması ve Rojava’nın büyük oranda özgürleştirilmesinin ardından, DAİŞ’le işbirliğiyle Suruç ve Ankara’da olduğu gibi kitle katliamlarına girişti.

Şengal, Suruç ve Ankara katliamlarından özyönetim ilan edilen kentlerdeki katliamlara, kadına yönelik kırımdan ve şiddetten çocuk katliamlarına, katledilen ve çıplak bedeni sokağa atılan Ekin Wan’dan cesedi panzer arkasında sürüklenen Hacı Birlik örneğinde görüldüğü gibi, AKP ile DAİŞ’in zihniyeti ve uygulamaları arasında hiçbir fark yoktur. AKP şahsında TC devleti DAİŞ’leşmiştir. AKP=DAİŞ birlikte, faşizme karşı olan herkese saldırmaktadırlar.

DAİŞ’e Türk devletinin silah sevkiyatını haber yapan Can Dündar ve Erdem Gül örneğinde olduğu gibi, devleti eleştiren gazeteciler, hukukçular, insan hakları savunucuları devletin zulmüne uğramaktadır. Kürt avukat, insan hakları savunucusu ve Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi örneğinde olduğu gibi, barış talep edenler katledilmektedir. Barış ve demokrasi savunucusu Tahir Elçi’nin katledilmesini ve devletin tüm katliamlarını kınıyoruz.

Kürt Halkımızın Özyönetim İlanlarını Destekliyoruz!

TC ve DAİŞ faşizmine karşı Rojava’da, Şengal’de ve Kuzey Kürdistan’da direnen Kürt halkımız, saldırı ve katliamlar karşısında birçok kentte Özyönetim ilan ederek, faşizmin kurumlarını tanımadığını ilan etti. Sokağa çıkma yasakları eşliğinde kuşatılan ve katliamlara rağmen kendilerini savunan haklı ve meşru Özyönetim ilanlarını selamlıyor ve direnen Kürt halkımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

AB devletleri, AKP=DAİŞ faşizmine destek vermekten vazgeçmelidir!

DAİŞ çetelerine verdiği destekle, Suruç ve Ankara katliamlarından sonra Paris’nde kana bulanmasında önemli rol oynayan TC faşizmi, Rojava ve Suriye’yi işgal etme planları suya düşünce, Suriye hava sahasında Rus savaş uçağını düşürerek, Rojava’ya taciz saldırılarında bulunarak ve Musul yakınlarına askeri yığınak yaparak DAİŞ’e desteğini sürdürmektedir.

DAİŞ’i doğrudan destekleyen Türk devletine ekonomik, askeri ve siyasi destek sunan AB, bununla dolaylı da olsa DAİŞ’i desteklemiş olmaktadırlar. Türk devletine verdikleri silahlar, ekonomik ve siyasi destek, mülteciler üzerinden yapılan pazarlıklar son kertede DAİŞ’e yaramaktadır. AKP=DAİŞ faşizmine desteğini sürdüren AB devletleri, faşizme karşı siyasal faaliyet yürüten Kürt Özgürlük Hareketi aktivistlerini ve ATİK aktivistlerini tutuklamaktadırlar. Avrupa devletlerini AKP=DAİŞ faşizmine verdikleri bu destekten vazgeçmeye ve ilişkilerini kesmeye, ATİK ve Kürt aktivistlerini serbest bırakmaya çağırıyoruz.

ABDEM ve Demokratik Güç Birliği bileşenleri olarak, Türk devletinin topyekûn savaşına karşı topyekûn direnişi büyüteceğiz. AKP=DAİŞ şahsında TC faşizmine geçit vermeyeceğiz. Ermeni ve Dersim soykırımından, Maraş’a, 19 Aralık Hapishaneler katliamından Roboski, Kobanê, Silvan ve Cizre’ye, katliamlara karşı hep direndik ve direnmeye devam edeceğiz.

NO PASARAN!

ABDEM ve Demokratik Güç Birliği Bileşenleri

Ortak aciklama (pdf) indir