Home , Avrupa , NAV-DEM : PKK YASAĞI KALKSIN, SİYASİ TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN

NAV-DEM : PKK YASAĞI KALKSIN, SİYASİ TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN

Nav-Dem-Logosu-Son-Hali-300-dpi2Çağrı

PKK YASAĞI KALKSIN, SİYASİ TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN
22 yılını geride bırakan Almanya’daki PKK yasağı kalksın, tutuklu bulunan Kürt siyasetçiler serbest bırakılsın.
26 Kasım 1993 tarihinde, dönemin içişleri bakanı Manfred Kanther tarafından yapılan öneriyle siyasi bir kararla PKK faaliyetlerinin Almanya’da yasaklandı. Yasak kararı alındıktan sonra, Almanya’da faaliyet yürüten bütün Kürt dernekleri, kuruluşları ve siyasetçileri sürekli baskı altında tutuldular. Bir çok Kürt siyasi düşüncelerinden dolayı tutuklandı, yıllarca cezaevlerinde kaldılar. Okullarda okuyan küçük çocuklar bile, defterlerine PKK yazdıkları için haklarında davalar açıldı. Yürüyüşlerde Kürtleri temsil eden flamalar taşıdıkları içine bir çok insan hakkında davalar açıldı, Kürtlerin düzenledikleri yürüyüş ve etkinlikler bu yasak bahanesiyle iptal edildi, yürüyüşlere saldırılarak yüzlerce insan göz altına alındı. Faaliyet yürüten aktivistler üzerinde baskılar yoğunlaşarak devam etmektedir.

Almanya’da PKK’nın yasaklanmasının üzerinden tam 22 yıl geçti. Bu kararla Alman devleti PKK ve onu destekleyen Kürt halkı terörize ve Kırımınalize edildi. Bu yasak nedeniyle binlerce Kürt gözaltına alındı, tutuklandı, çeşitli para cezalarına çarptırıldı, hukuki ve keyfi yaptırımlara maruz kaldı. Bu yasak nedeniyle Almanya’da yaşayan bir milyon Kürt, 22 yıldır politik, psikolojik baskı altında.
Bugün PKK, gerici ülkelerin, Statükocu, faşist zihniyetli sömürgeci Türk devletinin beslemesi olan Faşist, katliamcı, tecavüzcü İŞİD/DAİS çetelerine karşı amansızca direniyor. PKK, Kürt halkının özgürlüğü için büyük bir mücadele veriyor. HPG, YJA-Star – YPG ve YPJ gerillaları Kerkük, Şengal ve Kobanê’de, ve Rojava da karanlığın zebanısı DAİS çetelerine karşı Ezidi, Alevi, Hıristiyan, Kürt, asuri, ermeni, Türkmen , arap halkları ve inanç gruplarını savunmakta kısaca insanlık adına büyük bir direniş sergilemektedir. Artık yörede halkların ve inançların umut kaynağı haline gelen demokratik, özgürlükçü direniş mücadelesi vermektedirler. Gelinen aşamada PKK’nın yürüttüğü özgürlük mücadelesi, bir insanlık mücadelesi, haline gelmiş bulunmaktadır. Ben insanım diyen herkesin sempatisini kazanıyor PKK´nın yasağını sürdürmek politik olarak İŞİD çetelerine alan açmakta ve Kürt sorununun Demokratik barışçıl çözümü önünde engel teşkil etmektedir.. Artık Almanya’da da süre gelen ve anlamını yitiren Antidemokratik PKK yasağının savunulacak hiçbir geçerli yani kalmamıştır. Ortadoğuda demokrasi ve özgürlüğün gelişmesi için PKK yasağı kalkmalıdır.

PKK yasağının 22. Yıldönümünde, başta PKK yasağı olmak üzere, 129 a/b yasalarının kaldırılması ve bu yasalardan kaynaklı aktivistlere açılan davaların iptal edilmesini talep ediyoruz. 22 yıldır yasaklamalarla bu mücadelenin engellenemeyeceği pratikte ispatlanmıştır.
NAV-DEM olarak Kürtler başta olmak üzere, Devrim, demokrat, barış ve halkların birlikteliğinden yana olan tüm yerli ve yabancı göçmen emekçileri PKK yasağının kaldırılması için 27-28 Kasım 2015 tarihinde aşağdaki şehirlerinden düzenlenen yürüyüş ve mitinglere destek vermeye, aktif katılmaya çağırıyoruz.
27 Kasım Cuma
Kassel: Meşaleli yürüyüş
Başlama yeri Jägerstraße 7 dernek onu, Başlama Saati:16.30
Bonn
Başlama Yer:Franken Bad Onu, Başlama Saat: 16.00
Köln,
Başlama Yer: Erbertplatz, Başlama Saat:17.00
Aachen,
Başlama Yer:Pontürsraskasse yani, Başlama Saat17.30
Freiburg
Başlama Yeri: Konrat Adenauer Platz, Başlama Saati: 17.00
Frankfurt
Başlama Yeri: HBF karşısı (Kaiser str.), Başlama saati: 16.00
Essen
Başlama Yeri: Hırschlandplatz, Başlama Saati: 18.00
Stuttgart
Başlama yeri: HBF karşısı, Başlama saati: 17.00
Gießen, Meşaleli yürüyüş
Başlama Yeri: Berliner Platz, Başlama Saati: 16.00
Nürnberg
Başlama Yeri:Hall Platz(loren kırche yakın), Başlama Saati: 18.00
Darmstadt
Başlama Yeri: Luişen platz, Başlama Saati: 17.00
Saarbrücken
Başlama Yeri: Am Landwehrplatz, Başlama saati. 17.00
28 Kasım Cumartesi
Hamburg
Başlama yeri: Sternschanze, Başlama saati:14
Hannover 
Başlama Yeri: Opernplâtz , başlama Saati:12.00
Berlin Yürüyüş
Başlama yeri:Fernşehturm. Başlama Saat 15:30
Bielefeld
Başlama yeri: HBF onu yürüyüş. , Başlama saati: 16.00
Münster Panel kadın öncülüğünde.
Yer: DTM, başlama Saati:
Düsseldorf,
Başlama yer: DGB onu, Saat.
Duisburg Panel,
Yer: DTM , Saat: 14.00

NAV-DEM – Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi
Düsseldorf 25 Kasım 2015