Home , Avrupa , Yol TV Komintern bileşenleri ile Röportaj gerçekleştirdi

Yol TV Komintern bileşenleri ile Röportaj gerçekleştirdi

DSC_0009INNSBRUCK  | 11 – 01 – 2014 | Avusturya’da İşçi odaları Seçimine hazırlanan Komintern Yol TV aracılığıyla Tirol da yaşayan Göçmenlere seslendi.  Kominter’n fraksiyonu Tirol listesi birinci adayı Melike Tohumcu röpörtajın’da   Komintern in çalışmalarını ve geleceğe yönelik hedeflerini anlattı.

Konuşmasında Komintern in mücadeleci bir Sendika Fraksiyonu olduğu ve sınıf Sendikacılığı yönünde önemli bir yeri oduğunu belirti. Komintern in gücünü Politik çalışma yapan İşçilerden,  İş Yeri temsilciliklerinden, aktif Sendikal çalışma yapan işçi ve emekçilerden aldığını vurguladı. Komintern in  2009 tarihinde kurulduğunu ve Viyana da bir temsilcyle İşçi odalarında temsil edildiğini vurguladı. Tohumcu konuşmasında komintern İşçiler ve ezilenlerin, Göçmenlerin haklarını savunan ve bunun içinde mücadele eden bir İşçi odası fraksiyonu olduğunu ayrıca Enternasyonalist, anti-Faşist anti Emperyalist bir İşçi Fraksiyonu olduğunun altını çizdi.

Melike Tohumcu devamında AK’da yer alan Fraksiyonların,  sadece çıkan yasaları onaylamak ve İktidar Partileri için çalışma yürütmekten başka Politik yönelimlerinin olmadığını. İşçi odaları’nın esasta burjuva Partileri’nin  yan büroları  gibi çalıştıklarını  ve İşçilerin lehine bir çalışma yapmadıklarını söyledi.

Melike Tohumcunun yaptığı açıklamalardan sonra Yol TV diğer adaylarla tek tek Röpartajlar yaptı. Adaylar kendilerini kısaca tanıtıktan sonra neden Komintern de aday oldukları yönünde beyanlar verdiler.

Akabinde ise Yol TV  Tirol  Demokratik Güç Birliği bileşenleri durum değerlendirmesi yaptı.  Möderatörlüğünü Mehmet Tohumcu`nun yaptığı değerlendirme özelikle Avusturya gündemine yönelikti.

Tirol Demokratik Güç Birliği bileşenlerinin de hazır bulunduğu toplantıda,demokratik kurumlar Avusturya gündemiyle ilgili düşüncelerini sundular. Avusturya Seçimlerinden sonra kurulan hükümetin Programına yönelik eleştirilerde bulundular.

Avusturya hükümetinin 30 Milyarlık Tassaruf paketi ve Göçmenlere yönelik politikaları tartışıldı. Bileşenler Güç Birliğinin önemli olduğunu ve daha da güçlendirilmesi gerektiğini, tüm kurumların Güç Birliği içinde Misyonlarını oynamaları gerektiğini belirtiler.