Anasayfa , Haberler , “Yurtsuzlar’ın” Nöbetine Polis Saldırısında Onlarca Üniversiteliye Gece Yarısı Gözaltı

“Yurtsuzlar’ın” Nöbetine Polis Saldırısında Onlarca Üniversiteliye Gece Yarısı Gözaltı

HABER MERKEZİ |28.09.2021| AKP’li Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın  barınma sorununa karşı mücadele veren üniversitelileri “Bunlar öğrenci bile değil” diyerek hedef göstermesinin ardından polis, İstanbul ve İzmir’de üniversitelilerin nöbetine eş zamanlı olarak saldırdı.

İstanbul Moda Sahil’de 28 üniversiteli polisin saldırısı sonrasında gözaltına alındı. Polis, gözaltına aldığı üniversitelilere gözaltı aracında şiddet uygularken Moda Sahil’de kalan üniversitelileri de nöbet alanından uzaklaştırmaya çalışıyor.

Üniversitelilere darp, taciz ve ters kelepçe

İzmir’de Hasanağa Bahçesi’ndeki nöbet alanında da içlerinde YDG okurlarının da olduğu 33 üniversiteli darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltı araçlarında da polis şiddeti devam etti. Hastaneye getirilen üniversiteliler araçtan inidirilince yere yatırılmak istendi. Gözaltın alınan üniversitelilerle dayanışmak için Yeşilyurt Devlet Hastanesine gelen İzmir halkına polis yine saldırdı. Polis, avukatların girmesine de engel olmaya çalıştı.

İstanbul’da gözaltına alınan üniversiteliler ifadeleri alınana kadar ters kelepçeyle bekletildiler. İki kadın üniversiteli, gözaltında polislerin tacizine maruz kaldı. Astım hastası bir üniversiteli, polisin göğsüne tekme atması sonucu fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı.

İfadelerin alınması ve hastane kontrollerinin ardından İstanbul’da ve İzmir’de gözaltına alınan üniversiteliler sabah saatlerinde serbest bırakıldı.