Anasayfa , Haberler , YDG: 'Baskılar Bizi Yıldıramaz!'

YDG: 'Baskılar Bizi Yıldıramaz!'

İZMİR/MERSİN | 23 – 02 – 2011 | Demokratikleşme söylemlerinin ardı arkası kesilmediği Türkiye’de anti demokratik uygulamaların tam gaz devam ettiği gelen açıklamaların ortak fikri. Dokuz buçuk ay önce Mersin ve İstanbul’da tutuklanan 8 Yeni Demokrat Gençlik (YDG) üyelerinin hukuksuz bir şekilde tutukluluk hallerinin devamı, İzmir ve Mersin YDG üyeleri tarafından protesto edildi.

İzmir’de yapılan basın açıklaması sırasında YDG tarafından ‚Gözaltılar, Basklar bizleri Yıldıramaz!‘ pankartının yanı sıra ‚Yaşasın örgütlü mücadelemiz!‘, ‚Devrimci irade teslim alınamaz!‘ vb. Sloganlar atıldı.

Yapılan açıklamada ‚TC devletinin hedefi devrim ve demokrasi mücadelesini tasfiye etmek, etkisizleştirmektir. Sokak ortasında Kürt gençlerini çocuk demeden öldüren, köyleri yakan, meşru protesto hakkını kullanan öğrencilerden copunu ve gazını esirgemeyen, kadın katillerini karuyan .. bir anlayışın; demokratik haklar çerçevesinde mücadele eden yoldaşlarımızı suçlu ilan etmesi açık bir aymazlığın ürünüdür‘ sözlerine yer verildi.

YDG üyeleri, tutulu YDG’lilerin 23 Şubat’ta görülen davalarına dikkat çekerek, kamuoyuna mesajlarını sunmak için alanlarda olduklarını vurguladılar. Yapılan açıklamada baskılarla devrimci demokratik mücadelenin engellenemiyeceği vurgulandı.

Mersin YDG ‚Tutsak YDG’liler Serbest Bırakılsın‘

HD eski Bina önünde bir araya gelen YDG ve tutuklu aileleri “Baskılar, Gözaltılar, Tutuklamalar Bizi Yıldıramaz-Devrimci Tutsaklar Serbest Bırakılsın” pankartını açarak ‘Tutsak YDG’liler serbest bırakılsın’ , ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ ,  ‘yaşasın örgütlü mücadelemiz’ sloganlarını attı.

Toplanan grup adına yapılan açıklamaada, burjuva feodal sistemin her türlü meşru-demokratik mücadeleyi terörize ederek, binlerce kişiye; 1Mayıs’a katılmak, sendikalı olmak, Tekel İşçilerine destek vermek gibi nedenlerle soruşturmaların açılarak tutuklandığı ifade edilen edildi.

23 Şubat Çarşamba Günü, tutuklanan 5 yoldaşlarımızın ilk mahkemesi görülecektir. Duruşmadan 1 gün önce mesajımızı dosta-düşmana bir kez daha vermek için buradayız ifadeleri kullanılan açıklama “Toprak kazıldıkça altından her gün yeni yeni insan kemiklerinin çıktığı, Genç-Sen’li bir kadının, polis copuyla doğmamış bebeğinin katledildiği bir ülkede, utanmadan “ileri demokrasi” öne sürerek yalan söyleyenlere, devrimci demokratları yok etmeye çalışanlara vermek istediğimiz mesaj nettir. Baştan sona gayri meşru olarak yürütülen tutuklama olayını protesto etmek, YDG’lilerin serbest bırakılması talebini haykırmak, YDG’nin tüm çabalara karşın meşru, demokratik faaliyetlerine aralıksız devam etmekte olduğunu göstermek için alanlardayız. Devrimci, demokratik faaliyetin engellenemeyeceğini, örgütlenme hakkımızı söke söke alacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Eyleme DHF ve DGH destek verdi