Home , Avrupa , Viyanada „HDP‘ ile dayanışmayı Büyütelim“ adı altında bir etkinlik gerçekleşti

Viyanada „HDP‘ ile dayanışmayı Büyütelim“ adı altında bir etkinlik gerçekleşti

VIYANA|28.02.2021| TC devleti tarihi kuruluşundan günümüze, değişik inanç ve halk topluluklarına karşı, katliamlar, şövenist, ırkçı ve milliyetçi baskılar her zaman vardı. AKP’nin ilk kuruluş yıllarında söylemsel olarak, altı doldurulamayan, çıkışları olsada „Çözüm süreci, Kardeşlik projesi gibi“ fabrika ayarlarına geri dönmede gecikmedi. Hem de, Türk islam sentezini kendi siyasi merkezine oturtarak.

AKP faşist iktidarı, süreç içerisinde gücünü kaybetmeye başlayınca, omuzlarına basarak yükseldiği FTÖ ile çıkarları çakıştığında RTE Allahın bir lütfü olarak değerlendirdiği „Darbe“ olay gerçekleşti!. Zaten yıllar önce kemalist laik sistemle „Ergenekon vb.“ yapılar ile başlatmış olduğu iktidar mücadelesini „Darbe“ sonrası fiili başkanlık sistemine geçerek „Büyük Osmanlı“ hayallerini tek millet, tek dil, tek bayrak ve tek vatan olarak gerçekleştirmiş olduklarını düşündüler. Ancak, HDP içinde vucut bulan ve Selahattin Demirtaş şahsında demokratik halk muhalefetinin güçlenmesi, bu ırkçı, gerici ve fundamentalist güruhun uykularını kaçırmaya yetti.

Gelişen bu halk hareketini ise faşist, ırkçı ve tekçi yeni AKP-MHP iktidarını korurarak gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Ama Nafile. Son dönemlerde HDP“yi kapatma, fezleke ve kayyımlarla halkın iradesini yok saymak bu faşist iktidarın yapabileceği son hamleleridir. Çünkü HDP şahsında vucut bulan çeşitli halk ve inançlardan oluşan halk hareketi, „Kürd-Türk, Alevi-Suni ve diğer ulus ve inançlardan“ bu ırkçı ve faşist iktidara geçit vermeyecektir. Çünkü HDP halktır ve halkda HDP’nin yanındadır diyerek, 27 Şubat saat 14:30 Viyanada VTİD’inde içinde yer aldığı (Demokratik Güç Birliği) öncülüğünde ve değişik kurum ve bireylerin desteklediği bir dayanışma etkinliği gerçekleştirildi. Viyana Operası önünde başlayan etkinlikte, HDP’ye yönelik son saldırıları kınayan ve HDP’nin mücadelesini sahiplenen kouşmalar yapıldı. Sadece HDP flama, bayrak ve afişlerinin taşındığı yürüyüş TC başkonsolosluğu yakınıda yapılan son konuşmalar ile HDP Halktır ve halk buradadır diye etkinlik sonlandırıldı.