Anasayfa , Dünya , Vaka Sayısı 110 Bini Geçti, Piyasalar Krizde

Vaka Sayısı 110 Bini Geçti, Piyasalar Krizde

Haber Merkezi | 09.03.2020 | New York’ta Amerikan borsasının yüzde 7 oranında çöküş yaşaması ardından işlemler 15 dakika durduruldu. Ham petrol fiyatları da ABD’de yüzde 31’e varan sert düşüş yaşadı.

Brezilya’da Sao Paulo Borsası, koronavirüs endişesiyle yüzde 10’luk düşüşü gördü, 30 dakika sonra kurlarını askıya aldı.

Daha önce Avrupa’da Paris Borsası yüzde 6.40, Londra ve Frankfurt borsaları yüzde 6.43, Madrid yüzde 6.29 ve Milan yüzde 9.75 oranında düşüşle karşı karşıya kaldı. Yılın başından bu yana Avrupa’daki büyük borsalar yüzde 18 ile 20 arasında değer kaybetti. Sabah saatlerinde önce Asya borsaları, sonra da Körfez borsaları çöktü.

Avrupalı yöneticiler Salı günü salgına karşı eylemlerini koordine etmek için görüntülü olarak bir konferans düzenleyecek.

Avrupa Merkez Bankası’nın Euro’yu desteklemek için Perşembe günü tedbirlerini açıklaması beklenirken, Uluslararası Para Fonu IMF de salgının ekonomiye etkilerini yatıştırmak için koordineli bir uluslararası yanı verilmesi çağrısında bulundu.

İRAN’DA BİR GÜNDE 595 YENİ VAKA

Dünya genelinde salgına yakalananların sayısı 110 bini aştı, ölü sayısı da en az 3 bin 862’ye yükseldi. Virüs mevcut durumda 100 ülke ve bölgeye yayılmış durumda. Özellikle İran’da Pazar gününden bu yana 595 yeni vaka tespit edildi. Bu ülkede toplam vaka sayısının 7 bin 100’ü aştığı bildirildi.

ÇİN’DE GÜNLÜK VAKA SAYISI AZALDI

Çin’de son 24 saatte 22 kişi hayatını kaybetti. Günlük bulaşma vakaları 40 olarak açıklandı. Bu veriler Çin açısından Ocak ayı başından bu yana en düşük seviyeyi gösteriyor. Ancak diğer ülkelerde yayılma hızlı bir şekilde devam ediyor. İtalya Çin’den sonra en fazla etkilenen ülke oldu. İtalya2da 7 bin 375 vaka ve 366 ölü var. Ülke nüfusunun dörtte biri de karantinaya alınmış durumda. Güney Kore’de vaka sayısı 7 bin 382, ölü sayısı 51 olarak açıklandı.

FRANSA VE ALMANYA’DAN GÖSTERİ YASAĞI

Fransa, bin 100’ü aşkın vaka ve 19 ölü ile en fazla etkilenen beşinci ülke oldu. Fransa, salgın nedeniyle bini aşkın katılımlı gösterilerin hepsini yasakladı. Almanya da Fransa gibi bini aşan gösterileri yasaklama kararı aldı. Bu ülkede vaka sayısı bin 150’nin üzerine çıktı.

ANF