Home , Haberler , Suzan Zengin 6 ay daha tutuklu

Suzan Zengin 6 ay daha tutuklu

İSTANBUL | 27 – 08 – 2010 | İşçi Köylü gazetesi çalışanı ve çevirmen Suzan Zengin’in 1 yıl sonra dün görülen ilk duruşmasında tahliye kararı çıkmadı. Zengin, hiçbir somut delil olmaksızın 6 ay daha cezaevinde kalacak. Dava 15 Şubat 2011’e ertelendi.

„Delilleri karartma ihtimali var“

28 Ağustos 2009’da gözaltına alınan ve „Örgüt üyesi olduğu“ iddiasıyla tutuklanan Suzan Zengin’in Beşiktaş 10. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında somut delil olmamasına karşın tahliye kararı çıkmadı. Gazeteci Zengin, „delilleri karartılma ihtimali“ olduğu gerekçesiyle tahliye edilmedi. Ancak tutuklama ve dosyayla ilgili gizlilik kararı verildikten sonra eklenmiş bir delil de olmaması dikkat çekiyor.

Kanıtlar somut değil

Suzan Zengin’in avukatı Gül Altay, tutukluluğun devamına itiraz edeceklerini söyledi.

Kanıtların somut olmadığını söyleyen Altay, Zengin’e karşı kanıt olarak gösterilen telefon konuşmaları, çevirmen ya da gazeteci olarak sendika başkanlarıyla ya da İşçi Köylü gazetesinin temsilcileriyle, diğer dergi yayıncılarıyla yaptığı görüşmeler olduğunu kaydetti „Hiçbirinde suç unsuru yok, olayla da ilgili değil“ dedi.

Gül, iddianameni Kartal’daki bir kahvehane baskını ve boş bir binada bulunan molotof kokteylleriyle de ilişkilendirilmek istendiğini kaydetti, „Bu olayla ilgili beş tutuklu genç ve iki aranan kişi var. Gençler, kendileri de Suzan Zengin’le hiçbir irtibatları olmadığını, tanımadıklarını söylüyor. Ayrıca sözü edilen ve Suzan Zengin’le hiçbir ilgisi olmayan kahvehane baskınının da ‚örgüt suçu‘ değil, adli bir olay olduğu ortada“ dedi.

Duruşma 15 Şubat 2011 tarihine ertelendi.