Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Mersin’de TCDD taşeron işçileri jandarma zorla şantiye alanından çıkardı!

Mersin’de TCDD taşeron işçileri jandarma zorla şantiye alanından çıkardı!

Mersin |15.02.2017| Mersin’de geçtiğimiz günlerde TCDD projesinde çalışan ama 4 aydır maaşlarını alamadıkları için iş bırakan ve şantiyede direnişe geçen işçiler savcılık kararıyla zorla şantiyeden çıkarıldı.

Mersin-Tarsus’un Yenice bölgesinde TCDD’nin 4’üncü hat hızlı tren projesinde demir imalatında çalışan taşeron işçiler, 130 lira günlük ücretle çalışmaya başlamışlardı. Asgari ücret üzerindeki kısmın elden verileceği sözünü verilmiş, ancak aradan geçen 4 ay boyunca işçiler maaşlarını alamamışlardı. Bunun üzerine işçiler, geçtiğimiz günlerde iş bırakmış ve şantiyede direnişe geçmişlerdi.

Dün şantiyeye baskın düzenleyen jandarma, işçileri zorla şantiyeden çıkardı. Jandarma zorunun, patronun emir vermesi ile alınan savcılık kararı ile devreye konulduğu belirtiliyor.

 

Jandarma baskısıyla “alacağım yok” imzası attırılıyor

Evrensel’de yer alan bilgilere göre önceki gün şantiye sorumlusu ve taşeronla görüşen işçiler kağıt üzerinde asgari ücretli görüldüğü için asgari ücretleri dışında ödeme yapılamayacağını söyledi. Ağrı, Adıyaman, Elazığ ve Adana’dan gelen işçilerin bugün yapılan son görüşmenin ardından işlerine son verildi.

Şantiye alanına sokulmadıklarını söyleyen işçiler jandarma eşliğinde teker teker içeri alınıp kendilerine asgari ücret alacaklarının dışında alacakları olmadığı yönünde kağıt imzalatıldığını dile getirdi. Kişi başı 9-10 biner lira alacakları olduğunu söyleyen işçiler, alamadıkları para için dava açacaklarını söyledi.

Kaynak : Özgür Gelecek