Anasayfa , Takvim , Kongre – İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu İTİF

Kongre – İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu İTİF

Daha Güçlü Bir İTİF Yaratmak İçin,
21. Kongremizde Buluşalım!

Kongre Tarihi : 10 Nisan 2011
Saat : 13. 00
Adresi : Zurich Gençlik ve Kültür Evi ( Zentral Str. 78 Zurich )

Değerli Dostlar, Göçmen Emekçiler;

Sizleri, İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu İTİF’in 21. Kongresine katılmanız için, içtenlikle

davet ediyoruz.

İçinde geçmekte olduğumuz süreç, özellikle zalimlerin zulmüne karşı Tunus’ta bir kıvılcımla başlayan ve gelinen aşamada Orta-Doğu’dan ve Kuzey Afrika’ya kadar yıllardır emperyalistlerin besleme faşist diktatörlükleri altında zulme uğrayan Arap halkları, zulme isyan ederek, ekonomik ve demokratik haklarını kazanmak için ağır bedeller ödeme pahasına da olsa ayağa kalktılar. Libya da Faşist Kaddafi rejiminin muhaliflere yönelik çok yönlü katliam girişimleri dünya kamuoyunda yankı bularak, kendilerini kurtarıcı pozlarına sokan emperyalist korsanlar Libya yı işgal ederek Arap halklarına ‘yeni’ bir Kaddafi oluşturma çabasına girmiş bulunmaktadırlar.

Japonya daki büyük depremin ardından nükleer enerjinin sızmasıyla birlikte İnsanlığı ve doğayı tehdit etmeye devam etmektedir. Diğer taraftan her geçen gün dünya halklarına yönelik geliştirilen sosyal, politik ve demokratik hak gaspları, ırkçı ve yabancı düşmanlığı artarak devam etmektedir.

Yaşadığımız Avrupa coğrafyasında göçmen emekçilere yönelik saldırıların yoğunlaştığı ve mücadeleler sonucu kazanılan hakların gasp edildiği bir sürecin içinde geçmekteyiz. Özellikle 2008 yılında ortaya çıkan küresel ekonomi kriz, kendini çok daha fazla hissettirdiği bu günlerde, dünyada giderek işsizlik ve yoksulluk hat safhaya ulaştığına tanıklık etmekteyiz.

Dolayısıyla kendi geleceğimizin ve yarının yaratıcısı olmak için örgütlenelim.  Sorumluluk bilincimizle bilinçlenelim ve bilgilendirelim.  Anti-emperyalist saflarda daha güçlü bir şekilde yerimizi alalım ve emperyalist haksız savaş ve işgallere karşı duralım. Savaşın, sömürünün, zulmün, baskının ve sınırların olmadığı bir dünya yaratmak mümkün. Yeter ki Kendi geleceğimize uzanan ele karşı sesimiz daha gür, ve daha inançlı çıkarabilelim.

Bu bilinç ve kararlılıkla;  Daha Güçlü Bir İTİF Yaratmak İçin, 21.  Kongremizde Buluşalım!

Kongre Tarihi   :  10 Nisan 2011 Pazar

Saati                            :  13. 00

Adresi                :  Zürich Gençlik ve Kültür Evi  ( Zentral Str. 78 Zürich )