Anasayfa , Avrupa , Kızıl Şafak Örgütü (Rode Morgen) Değerli Bir Üyesini Daha Kaybetti

Kızıl Şafak Örgütü (Rode Morgen) Değerli Bir Üyesini Daha Kaybetti

ROTTERDAM | 17 – 07 – 2011 | 11 Temmuz 2011 Pazartesi günü; kızı Magda’nın ölümünden kısa bir süre sonra, “O sınıf mücadelesinde asi bir kız, bir mücevherdi” diye tabir edilen Annie Maasbommel hayatını kaybetti.

Kızıl Şafak Örgütü’nün yaptığı açıklamada: “Son yıllarda sağlık açısından epey zayıf düşmüş olan Annie, 80 yaşına rağmen enerji ve mücadele dolu biriydi. Annie Hollanda Komünist Partisi (CPN)’nin ilk uzun yürüyüşlü üyesiydi. CPN’nin revisyonistleşmesinin ardından 25 yıldır Kızıl Şafak aktivistiydi. O, haksızlıklara tahammül edemeyen ve emekçi halkın çıkarları doğrultusunda yaşayan kişilikli bir kadındı” denildi.  Annie’nin semt organizasyonunun da iyi bir aktivisti olduğu ve semt sorunları karşısında sürekli bu sorunların kökenine inmek gerektiğine inandığı vurgusu yapılan açıklamada; “Kapitalist toplumun maksimum Karla emekçi halkı sömürdüğünü söyleyen Annie, sorunların ancak sosyalistlerin çözebileceğini her zaman belirtiyordu. Tutkuyla Rotterdam Kızıl Korusu’nun seslendirdiği ‘Dünyayı Beraber İnşa Edebilir, Patronları Kaçırtabiliriz Çünkü; Geleceğimiz İçin Kararı Biz Veririz’ şarkısını hep coşkuyla söylerdi. Dünya için mücadelede Magda ve Annie bize örnek olup, ilham verecektir” sözlerine yer verildi

Annie Maasbommel Ailesinin Düzenlediği Törenle Uğurlandı

15 Temmuz 2011 Cuma günü Rotterdam-Zuid Crematorium’da yapılan törene ailesi, Kızıl Şafak Örgütü (Rode Morgen), Yeni Kadın ve birçok dostları katılım gösterdi. 09:30’da başlayan törende yoldaşları ve ailesi konuşma yaptılar. Rotterdams Rood Korosu’nun birkaç parça seslendirmesinden sonra Rode Morgen’dan yoldaşı Petra bir konuşma yaptı. O’nun ne kadar fedakar, misafir perver, yoldaş-arkadaş canlısı olduğunu anlatırken; “O, Afganistan, Filistin ve Irak işgallerine karşı yapılan tüm eylemlerde en öndeydi. O’nsuz bir eylem düşünülemezdi. O, sınıf mücadelesine adamıştı kendini” dedi.

Sonrasında Annie’nin erkek kardeşi sözü aldı. Gitarıyla ablasının sevdiği parçaları seslendirdi ve Annie ile sohbet etti. “Kim bilir belki yakında görüşürüz, görüşmek üzere Annie” deyince salonda duygusal anlar yaşandı. Konuşmaların ardından “Çav bella” marşı ayakta dinlenildi ve ardından devrim mücadelesine adanmış bir yürek olan Annie ile vedalaşıldı.