Anasayfa , Avrupa , Kadın Katillerini Aklama; Yargıla! Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet!

Kadın Katillerini Aklama; Yargıla! Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet!

Haber Merkezi | 21.05.2020 | Erkek egemen sistem sadece kadına şiddet uygulayan hatta katledebilen kişilikler üretmiyor. Kadınlarkatledildiklerinde, ağır yaralandıklarında dahi sistem, ürettiği hastalıklı kişilikleri değil, “mağdur“ diye nitelendirdiği kadınları öne çıkartıyor. Bunu da son derece bilinçli yapıyor. Çünkü yarattığı katilleri öne çıkardığında, kendi yarattığı toplumsal cinsiyet eşitsizliğini, bu eşitsizlikten kendisinin nasıl beslenip ömrünü uzattığını, bu nedenle de katilin erkek, katledilenin kadın olduğunda katilleri nasıl koruduğunu açığa çıkartmış olacak…

“Demokrasinin beşiği” olarak bilinen Avrupa devletlerinin de, kadın katliamları konusunda sicili oldukça kabarık. Bu ülkelerindeki yasalar da, Besime Şahin vukuatı örneğinde olduğu gibi, katil erkekleri koruyan bir pozisyonda… Besime Şahin’in katilinin “Sarhoştum hiç bir şey hatırlamıyorum” yalanı üzerine serbest bırakılarak tutuksuz yargılanmasını, biz kadınlar asla unutmadık ve unutmayacağız! Şadiye Ahmad’ın katili örneğinde olduğu gibi, “Onun vaadi dolmuştu” diyerek, kadınların ne kadar süre yaşayacağı noktasında karar hakkı olduğunu düşünen katilleri koruyan erkek egemen emperyalist sistemin adaletsizliğini, kadın düşmanlığını teşhir etmek için, Avrupa Kadın Dayanışması bileşenleri bu hafta da (20.05.2020 Çarşamba) Avrupa’nın bir çok kentinde yine sokaklardaydılar.

Almanya’da Köln, Frankfurt, Stuttgart, İsviçre’de Zürih, Basel, Cenevre ve Biel’de, Avusturya’da Viyana’nın 12. bölgesınde, Fransa’da Paris’te gerçekleştirilen sokak eylemlerinde kadınlar; “Kadın Katillerini Aklama; Yargıla! Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet!”, “Özsavunma Haktır; Kadınlar Özsavunmaya!”, “Yalnız Değil, Örgütlü. Birlikte Güçlüyüz!” diye haykırdılar… Viyana eyleminde bu hafta AKD bileşenlerinin dışında Kominter ve Feminist Zentrum (FZ), Alevi Kadınlar Birliği de yer aldılar. Viyana’daki bileşenlerin, eylemlerini her Çarşamba Viyana’nın farklı semtlerinde gerçekleştirmeleri, katılımcılar tarafından bu süreçte kazanılan farklı ve olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmekte. Eylemlerin gerçekleştirildiği bu yeni alanlarda, kitlenin özellikle da kadınların eylemlere ve dağıtılan bildirilere ilgilerinin yoğunluğu dikkat çekmekte.

Ulm, Brüksel ve Paris’in çeşitli semtlerinde sokak eylemleri gerçekleştirilemese de aynı içerikte sokak afişlemeleri yapıldı.