Home , Avrupa , İsviçre’de Kadınlar Grev İçin Buluştu: „Asla Vazgeçmeyeceğiz !“

İsviçre’de Kadınlar Grev İçin Buluştu: „Asla Vazgeçmeyeceğiz !“

İSVİÇRE |19.05.2022|  14-15 Mayıs tarihlerinde İsviçre’nin Bern şehrinde 300’ün üzerinde kadın 14 Haziran Kadın Grevi çalışmaları için buluştu.

İsviçre’de kadınlar ilk kez 14 Haziran 1991′ de, „Eğer kadınlar isterse her şey durur! Eşit işe eşit ücret! „sloganlarıyla yarım milyon kadın sokaklarda yerini almıştı.28 yıl aradan sonra, 2019 yılında da 14 Haziran kadın grevi için eylem komiteleri,sendikalar,kadın örgütleri ve göçmen kadınlar birlikte çalışarak ,başarılı bir kadın grevi gerçekleştirmiş,yaşanan eşitsizliklere dikkati çekmiş,eski ve yeni kuşak grevciler,iklim ve LGBT aktivistlerini de 2019 grevi birleştirmişti.

14 -15 Mayıs tarihinde İsviçre‘ nin Bern şehrinde tüm kantonlardan gelen kadınlar ,14 Haziran 2022’de yapılacak olan kadın grevi için genel bir değerlendirme, ‚AHV 21 Reformu’nun sonbaharda yapılacak olan refarandumunda kitlesel olarak reddedilmesi çağrısında bulundular. 2023 kadın grevinin çalışmalarının startını da vererek ulusal bir feminist grev koordinasyonunu yenilemek gerektiğine de vurgu yapılarak; „Öfkemiz büyümeye devam ediyor,pes etmeyeceğiz !
Feminist genel ve top yekün grev;çünkü biz istersek her şey durur! “ dediler.

İsviçre /Yeni Kadın