Home , Dünya , İsrail’in Filistin’e Yönelik Soykırım Saldırılarında 30. Gün

İsrail’in Filistin’e Yönelik Soykırım Saldırılarında 30. Gün

HABER MERKEZİ|06.11.2023| Washington’dan Cakarta’ya dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan sokaklara dökülerek İsrail’in Gazze’deki soykırımına derhal son verilmesini talep etti.

Bu arada İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde işlediği savaş suçları ve şiddetli direniş devam etti.

İsrail bugüne kadar Gazze’de 4.800’ü çocuk olmak üzere 9.770’den fazla Filistinliyi öldürdü ve 25.000’ini yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığı raporları ve uluslararası kuruluşlar, öldürülen ve yaralananların çoğunun kadın ve çocuk olduğunu belirtiyor.

Al-Jazeera’nin sağlık bakanlığı yetkilileri ve diğer kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail işgal güçleri Pazar akşamı (5 Kasım) Gazze Şeridi’nde ‘korkunç ve benzeri görülmemiş katliamlar’ gerçekleştirdi. Hastanelerin ve yerleşim alanlarının çevresinin bombalanması, İsrail savaşının başlangıcından bu yana Gazze Şeridi’nde üçüncü kez internetin ve diğer iletişim biçimlerinin kesilmesiyle birlikte gerçekleşti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), İsrail’in ağır bombardımanıyla birlikte Gazze’de iletişimin yeniden kesildiğine ilişkin haberlerden derin endişe duyduğunu açıkladı.

İngiltere’nin Burnley Belediye Meclisi Başkanı, parti liderinin Gazze’de ateşkes talebini reddetmesi üzerine İngiltere İşçi Partisi’nin 10 üyesiyle birlikte istifa ettiğini açıkladı.