Home , Avrupa , İktidar kavgasındaki ’’efendiler’’ rüşvet ve yolsuzluklar girdabında!

İktidar kavgasındaki ’’efendiler’’ rüşvet ve yolsuzluklar girdabında!

ATIK LOGOAVRUPA | 31-12-2013 | GEZİ’NİN YARATIĞI FAY HATTI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR! 

11 yıldır iktidar olma peşinde koşan AKP, Faşist Türk devletinin kuruluşunda günümüze kadarki rüşvet, talan ve yolsuzluk geleneğini devam ettirme noktasında sınır tanımazken; halktan aldığı vergileri kendi şürekasına peşkeş çekmeye fütursuzca, utanmadan devam etmektedir. Bu talan ve yolsuzlukta en çok payı kim kapacak kavgasında egemen sınıflar arasındaki çatışmanın keskinleşmesi; ortaya yolsuzluk, talan ve rüşvet belgelerinin saçılmasına vesile olmuştur. Bu da mevcut sistemin kokuşmuşluğunu ve çürümüşlüğünü çok açık bir şekilde göstermektedir.

Faşist Türk devletinin AKP hükümeti 11 yıldır devletin bütün kurumlarını kontrol altına alma hamlesi, Şubat 2012’de Gülencilerin karşı atağına takılmış, MİT müsteşarını sorgulama girişimi ile başlayan çatışma dershaneler üzerinde devam ettirilmiş, 17 Aralık operasyonu ile zirveye taşınmıştır. İktidar olma yolunda egemenler arasındaki çelişki keskinleşerek çatışmaya dönüşmüş durumda. AKP ve Gülen cemaati  arasında çatışmaya dönüşen bu kavgada karşılıklı kılıçlar çekilmiş, tüm yolsuzluklar, talan ve yağmanın boyutu ortaya saçılmıştır. Yapılmak istenen ikinci en büyük operasyon Erdoğan tarafından kendi çıkardığı yasalar hiçe sayılarak engellenmiştir.

Yapılan operasyonda Bakanlar ve çocuklarının, banka müdürleri ile belediye başkanları, birçok bürokrat, özellikle TOKİ yönetiminde yer alan bürokratların ortaya dökülen rüşvet, yolsuzluk, talan ve soygun görüntüleri deveden kulak bir karşılığı vardır. 11 yıldır devletin tüm olanaklarını kendi sermaye sahiplerine peşkeş çeken Erdoğan ve partisi; iç ve dış gelişmelerin kuşattığı, bu kuşatma basıncının bunalttığı bir atmosfer içerisindedir. Devlet içinde iktidarını güçlendirdikçe totaliter yönü ağırlaştıran Erdoğan, faşist diktatörlüğün dümenine sıkı sıkıya sarılarak kendisine biçilen misyonu en iyi şekilde oynama peşindedir. Gezi isyanı ve direniş karşısında tamamen azgınlaşan AKP, saldırganlığını ayyuka çıkartsa da korkunun ecele faydası olmayacağını bilmelidir.

Dün, Gezi direnişçilerine karşı her tülü şiddeti kullanarak altı insanın ölümüne, binlerce insanın yaralanmasına, onlarca insanın sakat kalmasına neden olan kolluk güçlerini yere göğe sığdıramayarak iftihar eden Erdoğan; ölümleri ve yaralanmaları gerçekleştiren polis ve amirlerine ödüller vermiş ve onları mükafatlandırmıştı. Bugün 17 Aralık operasyonunda görev alan bu polis ve amirleri hain ilan ederek görevden almış, yada kızağa çekmiştir. Bu çatışmayı kendi lehine sonuçlandırmak isteyen Erdoğan, bu dalgaları önlemek amaçlı görevden alma misillemesine devam edecektir. Diğer yanda saldırısını tüm muhalif kesim üzerinde de yoğunlaştıracaktır.

Faşist Türk devletinin AKP hükümeti iktidar olma yolunda, Gezi isyanıyla aldığı darbenin tesiri altında büyük bir sarsıntı içerisindedir. Kendi içlerinde birbirlerine düşme olayı, bu sarsıntı içerisinde rant kavgasının sonucudur. Gezi isyanı ardında AKP’nin yediği bu darbe köşe taşlarını yerinden oynatmış, Erdoğan’ın hesaplarını boşa çıkarmıştır. Bu durumda nemalanmak isteyerek puan toplamaya çalışan CHP, Erdoğan’ın hasımları ile yapmaya çalıştığı ittifak ibretlik bir durum olarak karşımızda durmaktadır.

Avrupa’da yaşayan biz göçmen emekçiler, ilerici ve demokratlar, Türkiye’de yaşanan bu gelişmeler bizleri çok yakında ilgilendirmektedir. Sistemde yaşanan bu krizin devamı olarak AKP’nin sürüklendiği bu çıkmazı ve CHP’nin ibretlik duruşunu görmezden gelemeyiz. Gezi isyanıyla açığa çıkan isyan ruhunun Avrupa’yı sarsmasında belirleyici yerde duran göçmen işçi ve emekçiler bugün çürüyen bu sistemin açılan fay hatlarındaki çatlağı büyütmek için sokakları eylem alanına çevirerek, faşizmin yağma, talan ve zulmüne karşı haykırışımızı yükseltmeliyiz

Rüşvet ve Yolsuzluğa son!

Gezi Ruhuyla Her Yeri Direnişe Çevirelim!

30 Aralık 2013

ATIK Rüsvet ve Yolsuzluk  Bildirisi