Anasayfa , Avrupa , HTİF HDP ÇALIŞMALARI AÇIKLAMASI

HTİF HDP ÇALIŞMALARI AÇIKLAMASI

Değerli üyeler sevgili dostlar,

Konfederasyonumuz ATİK’in HDP’yi destekleme kararı gereği bir dönemdir yürüttüğümüz çalışmalarımızı tamamladık.HTİF Olarak Hollanda’da yürütülen HDP çalışmalarına başından beri dahil olarak tüm süreci gücümüz oranında büyütmeye çalıştık.HTİF olarak,HDP Merkezi Yürütme Komisyonunun yanı sıra üç seçim bölgesi olan Rotterdam,Amsterdam ve Deventer seçim bölgelerinde yoldaşlarımız yer aldı.Taraftar ve dostlarımızı tümü olmasa da büyük çoğunluğunu aktive edebildik.Mevcut aktivistlerimizin herbirinin ciddi emekler kattığını söylebiliriz.Gerek aldığımız görevler gerekse ortak çalışma ruhuna uygun bir çalışma yürütüldüğü ve yapabileceklerimizin ezici çoğunluğunu yaptığımız ortadadır. Keza HTİF Tabanımız kararımıza uygun olarak tartışmasız HDP’ye oy verdiği (tekrar) gözlemlenmiştir. Dost kurumlarla ortaklaşma konusunda da pozitif bir hatta ilerlediğimiz kanısındayız.

HDP’yi destekleme kararı hakkında,çalışmaların başında Yönetim Kurulu olarak hemfikir olduğumuz “Desteklemek, kenarda durarak etkinliklere katılmak değildir” önermesine uygun olarak işin sahibi gibi hareket etme eğilimimiz tabanımızca anlamlı bulunmuştur.

Elbette bunun yanında ciddi yetmezliklerimiz de söz konusuydu.Örneğin Rotterdam alanımızda çalışmalara katabileceğimiz etkili bir enerji yaratma gerçekliğimiz varken, bunu yaratamadık. Yine bir kaç kentte daha oluşan hdp komisyonlarına aktivist vermekte epeyce geçiktik..

Dolayısıyla seçim süreci, artı ve eksileriyle bir çalışma olmuştur.Şimdi sırada yapamadıklarımız üzerinde durarak daha iyiyi yaratmak üzere çalışmalarımıza devam etme görevi bulunmaktadır.

Bilindiği üzere 10 ATİK’li Devrimci yoldaşımız Almanya merkezi yürütülen uluslarası bir operasyonla Nisan ayından beri tutukludur.. Yaklaşan mahkemeler sürecinde içimizdeki devrimcileri sahiplenmek üzere yapmamız gerekenler var.Bu ve benzeri bir çok gündem bizi bekliyor.

HDP Çalışmalarımız vesilesiyle HTİF ailesine verdikleri emeklerden dolayı teşşekkür ediyor, önümüzdeki çalışmalarda görüşmek üzere diyoruz.

HTİF YÖNETİM KURULU