Anasayfa , Avrupa , Her türden ırkçı bir araya geldi

Her türden ırkçı bir araya geldi

'Ermeni Soykırımı yalan' diyenler Berlin yürüyüşünde birleşti
Alman Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da yapılacak oylamada Hristiyan Birlik partileri, Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller’in hazırladığı ortak karar tasarısında Ermeni Soykırımı’nın resmen kabul edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Vatan Partisi  Başkanı Doğu Perinçek ile eşi Şule Perinçek ve eski  MHP li  Yaşar Okuyan gibi faşist ırkçılar  yanyana yürüdüler.

Almanya Türk Toplumu kurucularından ve eski başkanlarından Prof. Dr. Hakkı Keskin ile Dr. Ali Söylemezoğlu’nun Almanca konuşma yaptığı yürüyüş, Postamer Platz’de başladı ve tarihi Brandenburger Tor alanında yapılan miting ile sona erdi. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir hakkında birara “Ermeni domuzu” şeklinde sloganlar atılmasına rağmen gösteri genel  olarak sakin geçti.
Alman basınının ilgi göstermediği gösteri sırasında bir grup Kürt gencinin spontan olarak karşı gösteri yapması, olay yerinde bulunan polislerin müdahalesiyle kısa süre içinde engellendi. Ellerinde Öcalan dövizleri ile yürümek isteyen Kürt gençlerinden ikisi izinsiz gösteri düzenlemekten gözaltına alınırken, diğerleri ise kimlik kontrolü sonrası serbest bırakıldı.


ERMENİ SOYKIRIMI YASA TASARISI 2 HAZİRAN DA FEDERAL PARLAMENTO DA OYLANACAK

Tasarı, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde uygulanan Ermeni tehcirinin soykırım olarak tanınmasını öngörüyor.

1915-1918 yıllarındaki Ermeni tehciri ve katliamlarda 800 bin ila 1,5 milyon Ermeni’nin yaşamını yitirdiği açıklanıyor. Osmanlı İmparatorluğunun hukuki halefi olan Türkiye Cumhuriyeti, soykırım tanımını reddediyor. Alman hükümeti şimdiye kadar soykırım ifadesini kullanmamış, ancak Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Alman Federal Meclisi Başkanı Norbert Lammert soykırım ifadesini kullanarak bir ilke imza atmıştı.

Foto: Nick. Brauns