Anasayfa , Haberler , HDP’ye yapılan saldırılar Taksim’de protesto edildi

HDP’ye yapılan saldırılar Taksim’de protesto edildi

IMG_5296İstanbul: HDP’ye yönelik artan saldırılar her gün farklı biçimlerde karşımıza çıkarken son olarak Adana ve Mersin ‘ndeki HDP il Binalarına yapılan eş zamanlı bombalı eylem oldu. AKP’nin korkusu 8 Haziran yaklaştıkça artarken, Taksim Tünel Meydanı’nda toplanan kitle AKP’yi ve gerici politikalarına protesto etmek için Galatasaray Meydan’ına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte, HDP İstanbul İl ÖrgütüHDK İstanbul MeclisiKESK ve Partizan dışında birçok siyasi parti ve devrimci kurumlar destek verdi. Yürüyüş boyunca “Saldırılardan yılmayacağız seni başkan yaptırmayacağız” pankartını açan kitle, “Katil AKP hesap verecek”, “HDP’ye uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı.
“Saldırıların sorumlusu hükümettir”

Galatasaray Lisesi önünde sonlanan yürüyüşün ardında ilk açıklamayı HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu yaptı. Partisinin Adana ve Mersin il binalarına yapılan saldırıların sorumlusunun AKP hükümeti ve her konuşmasında HDP’yi hedef gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirten Soylu, “Seçim yaklaştıkça saldırılar artıyor. Saldırıları lanetliyoruz. Saldırıların kimler tarafından tertip edildiğini biliyoruz. Saldırıların sorumlusu hükümettir. Cumhurbaşkanı’nın kullandığı nefret dili saldırılara zemin hazırlamıştır. Ama biz hiçbir provokasyona gelmeyecek seçim sürecini zaferle taçlandıracağız” dedi.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını yapan Özge Akman, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu’nun ve diğer hükümet sözcülerinin HDP’yi açıkça hedef gösteren söylem ve provokatif tutumlarının saldırının sorumlusu olduğunu ve demokratik seçim süreci önündeki en büyük engel olduklarını söyledi. HDP’ye yapılan saldırıları nefretle kınayan Akman, sorumluların derhal bulunması çağrısında bulundu. Akman tüm demokratik kitle örgütleri ve diğer siyasi partilere de karanlık ve kirli bu saldırılar karşısında açıkça tutum alma çağrısında bulundu.
Açıklamaların ardından yürüyüş son buldu.