Home , Manset , HDP Milletvekillerine tutuklama terörü!

HDP Milletvekillerine tutuklama terörü!

Türkiye |17.02.2017| Son süreçte artan baskılar , tutuklama ve gözaltı terörü tüm muhalif , devrimcilere, demokratlara ve yurtseverlere  yönelmiş durumda.Uzunca bir süredir en ufak bir hak arama mücadelesi en ağır şekilde devlet zulmü ile karşılanıyor.Hdp milletvekillleri dokunulmazlıkların kaldırılması ile tutuklandılar.Bilindiği üzere HDP eşgenel başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda belediye başkanı tutuklanmıştı.Geçtiğimiz günlerde serbest kalan Mv. İdris Baluken bugün Diyarbakır 1.Ağırceza mahkemesi tarafından tutuklanma talebi ile yakalama kararı çıkarıldı. 30 Ocak günü tahliye edilen HDP Mv. İdris Baluken  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir üst mahkeme olan Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz üzerine bu kararın alındığı öğrenildi.

Baluken’in sırtından geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olduğu da öğrenildi.

DAVA HAKKINDA

İdris Baluken, 4 Kasım’da Ankara’da gözaltına alınarak götürüldüğü Bingöl’de tutuklanmıştı. Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan Baluken hakkında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarında yaptığı konuşma ve 2011-2015 yılları arasında partisinin düzenlediği 10 ayrı yürüyüş ve basın açıklamasına katılması gerekçe gösterilerek ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Baluken’in dava dosyası hakkında “yetkisizlik” kararı veren Bingöl 2. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Diyarbakır’a göndermişti. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 30 Ocak’ta görülen davanın ilk duruşmasında Baluken tahliye edilmişti. Mahkeme tahliye kararının gerekçesinde Baluken’in milletvekili olması, Anayasa Mahkemesi’nin 04 Aralık 2013 tarihinde verdiği Mustafa Balbay kararını göstermişti. Adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı verilerek tahliye edilen Baluken’in duruşması Mayıs ayına ertelenmişti.

Öteyandan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, 2 gün önce tahliye olmasının ardından bugün Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Encü hakkında, tahliyesine yapılan itiraz üzerine yakalama kararı verildiği belirtildi.