Anasayfa , Haberler , Gültan Kışanak ile Fırat Anlı gözaltına alındı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı

Gültan Kışanak ile Fırat Anlı gözaltına alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı

Ankara’dan dönen Kışanak, Diyarbakır Havalimanı’nda, Fırat Anlı ise adresinde gözaltına alındı.

Gözaltılarla birlikte belediyeye baskın yapıldı. Polisler, belediye binasında arama yapmaya başladı.

Belediye binasının çatısına ve her katına ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan özel harekat polisleri yerleştirildi.

Baskını haber alan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ile Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen de belediye önüne geldi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP milletvekilleri, belediye personeli ve çok sayıda yurttaş da belediye önüne gelerek bekleyişe geçti.

Belediye önünden “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı, alkış ve zılgıtlar yükseliyor.

toplandilar

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in ise baskınla ilgili Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüştüğü belirtildi. Görüşmenin içeriğine dair bilgi elde edinilemedi.

Polislerin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan otopark dahil tüm belediye yerleşkesinde arama kararı aldığı öğrenilirken, belediyenin avukatları karara itiraz ederek, bunun CMK 119’uncu maddeye aykırı olduğunu söyledi. Belediyenin tüzel bir kurum olduğunu belirten avukatlar, sadece gözaltına alınan belediye eş başkanlarının makam odasında arama yapılabileceğini, diğer birimlere girilemeyeceğini söylemesine rağmen polis aramalara başladı.

Aramanın yapıldığı binaya girmek isteyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin’e polisler engel oldu. Polisler, belediyenin resmi avukatları dışında kimsenin içeri alınmayacağını söyledi.

abluka1

EVLERİNDEKİ ARAMALAR SONA ERDİ

Öte yandan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın Kayapınar ilçesindeki evlerinde polis araması sona erdi. Konuya ilişkin bilgi veren belediyenin avukatlarından Cihan Aydın, “Arama bitti, şu an tutanak tutuluyor. Bize okunan gözaltı gerekçesinde hiçbir somut bilgi yok” vurgusu yaptı.

KIŞANAK, BUGÜN ANKARA’DAYDI

Kışanak bugün Ankara’da 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda ifade vermişti.

Kışanak ve Anlı, 2014 yerel seçimlerinde oyların yüzde 55.32’sini alarak belediye başkanı seçilmişti. En yakın rakipleri Mehmet Galip Ensarioğlu, yüzde 34.47 oy almıştı.

Kaynak: Evrensel