Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta Partizan ve Sınıf Teorisi Tarafından Komünist Önder İbrahim Kaypakaya ve Mayıs Şehitleri Anıldı!

Frankfurt’ta Partizan ve Sınıf Teorisi Tarafından Komünist Önder İbrahim Kaypakaya ve Mayıs Şehitleri Anıldı!

FRANKFURT| 20.05.2020 |Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’nın 47. Ölümsüzlük yılı ve Mayıs Şehitlerini anmak amacıyla Partizan ve Sınıf Teorisi tarafından organize edilen, MLPD, Internationalistisches Bündnis Rhein-Main, Nawenda Ciwaka Kurd Ffm, ATILIM DP’nin destek sunduğu miting Frankfurt Opernplatz’ta kitlesel katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Anma etkinliği İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs Şehitleri şahsında Devrim, sosyalizm ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardında Grup Kızıl Anka sahne alarak kitleyle birlikte İbrahim yoldaş marşını söyledi.

Devamında Almanca Türkçe İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs şehitlerine dair moderasyon açıklama ve bilgilendirmede bulundu. Anma etkinliği daha sonra, sırasıyla Partizan, Sınıf Teorisi, MLPD, Internationalistisches Bündnis ve ATILIM temsilcileri tarafından konuşmalar yapıldı. Daha sonra anma etkinliği, Los Pueblos ve Grup Umuda Haykırış birlikte sahne alarak bir birinde güzel enternasyonal marş ve türkülerle coşkulu bir dinleti ve güzel bir enternasyonal dayanışma örneği sergilediler. Anma etkinliği MKP ve TKP-ML’nin ortak anmalara ilişkin yaptığı açıklanma okunduktan sonra çoşkulu bir şekilde hep birlikte atılan sloganlarla Kaypakkaya’yı anma etkinliği son buldu.