Home , Haberler , Frankfurt’ta Maraş, Roboski, 19 Aralık Katliamları ve Paris Saldırısı’na Karşı Etkinlik Düzenlendi

Frankfurt’ta Maraş, Roboski, 19 Aralık Katliamları ve Paris Saldırısı’na Karşı Etkinlik Düzenlendi

Frankfurt|25.12.2022| 25 Aralik Pazar günü Devrimci Mücadele Gücleri olarak Frankafurt‘ta Maraş Katliamı, 19 Aralik Hapishaneler Katliamı, Roboski Katliamı ve bu anmanın hazırlık sürecinde 23 Aralik’ta Paris‘te yaşanan irkci-fasist saldıriıa ilişkin anma düzenlendi.

Maraş‘tan bugüne devletin katliamlardaki rolü ve devrimci gücler olarak üzerimize düşen görevler derinlemesine tartışıldı. Üc konuşmacının katıldığı panele ilgi yoğundu. Konuşmalarda sık sık birlikte mücadelenin önemine ve daha da yükseltilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Bu tür katliamlara zemin hazırlayan sebeplerin biri de ayrı ayrı zayıf olarak yürütülen mücadeledir vurgusu yapıldı. Saldırıların arttığı bu süreçte ayrılıklarımızı tartışıp birbirimizden uzak durarak düşmana bizi bölme ve yok etme fırsatı vermek yerine ortak yanlarımız üzerinde yükselerek mücadeleyi büyütmeliyiz çagrısı yapıldı. Yapılan saldırıların bizi asla korkutamayacağı, teslim alamayacağı devrimci öfkemizi daha da artirarak mücadeleyi yükselteceği vurgusu yapıldı. Toplumsal muhalefetin yükseldiği, egemenlerin yönetememe krizine girdiği dönemlerde başvurulan en bilindik yöntemin muhalif kesime yapılan saldırı ve katliamlardır denildi. Buna karşı durmanın en önemli yöntemi de tüm ilerici bileşenlerin birlikte hareket ederek bu saldırıları boşa çıkartmak olduğu dile getirildi. Anmanın ikinci bölümünde katılımcı kitlenin görüş ve sorularıyla canlı ve verimli bir tartışma havası oldu. Katılan kitle ile yapılan değerlendirmelerde, panelin son derece bilgilendirici, açik ve verimli olduğu dile getirildi.

Bu katliamlara karşı gelmek, dur demek, bir daha yaşanmaması için bu direnişlerin bir parçası olmak için mücadeleyi yükseltmek ve Türkiye‘deki politik tutsaklara yönelik sürdürülen tecrit, saldırı ve işkencelere karşı, ortak mücadele etmek, onların dışarıdaki sesi olmak görevi hatırlatıldı ve onların özgürlüğünün dışarıdaki bizlerin mücadelesiyle kazanılacaği unutulmamalıdır denildi. Yaklaşık dört saat süren anma paneli dayanışma mesajlarıyla bir dahaki etkinlikte buluşma dilekleriyle sonlandırıldı.