Home , Avrupa , Frankfurt PEGİDA’ya Geçit Vermiyor

Frankfurt PEGİDA’ya Geçit Vermiyor

FRANKFURT | 06-03-2015 | Irkçı PEGIDA hareketine karşı binlerce insan yinesokaktaydı. Her Pazartesi günü Hauptwache’de eylem yapan faşist PEGIDA hareketine karşı her Pazartesi günü anti-faşistler de sokaktalar. 30 – 40 kişiyle yapılan PEGİDA eylemlerine karşılık binlerce antifaşistin duruşu, bu hafta da değişmedi.

Saat 16:30’da toplanmaya başlayan kitle, ilerleyen zamanla birlikte binleri buldu. Birçok Türkiyeli göçmen örgütün yer aldığı kitle içinde ATİK, YDG ve Yeni Kadın da yer aldı. Polis koruması altında eylemini gerçekleştiren PEGİDA’nın karşısında, barikatlar arkasında antifaşistler, ses çıkartıp, slogan atarak PEGİDA’nın sesini bloke ettiler. PEGİDA’nın yürüyüş yapacağı istihbaratından dolayı kısa süreli bir kovalamaca yaşansa da, eylem sırasında bir arbede yaşanmadı

PEGİDA eyleminin, yürüyüşünü yapamadan sona ermesiyle, birkez daha eylem amacına ulaşmış odu. Eylem sonrası dağılan anti-Faşistlerle PEGİDA’cıların karşılaşmış olması sonucu gerginlik yaşandı. PEGİDA eylemcilerini koruyan polis, antifaşistlere saldırdı. Yaşanan arbede sonucu bazı kişiler göz alrına alındı.

Birçok ilerici kurumun toplantılar yaparak, ortak kararlar alarak gerekleştirdiği bu eylemler, belli bir düzlemde ortak hareket edebilmenin çok önemli olduğunu birkez daha kanıtlamış oldu. Eylemlerin birlikte,ortak kararlar alarak yapılması gerektiğne yönelik irade ortaya konulmuş oldu. Frankfurt ANK (Anti Nazi Koordination) çatısı altında biraraya gelen devrimc-demokratik ve ilerici kurumlar, eylemlerin devam edeceğini, polisin tavrını ise sert bir şekilde kınadıklarını belirttiler.

Eylemler önümüzdeki Pazartesi devam ediyor. Eylemlerde Hartz 4 karşıtı Pazartesi eylemcileri de destek verdi. PEGİDA’nın günlerden beri yürüyüş propagandasının bu hafta da engellendi. Kilise köçesine adeta sıkışıp kalan az sayıdaki PEGİDA taraftarlarının ırkçı propagandasının polis tarafından korunuyor olması kitlede tepkilere neden oluyor. Frankfurt halkı bu hafta da PEGİDA yürüyüşene geçit vermedi.

ÖZGECAN EYLEMİ

Anti Pegida eylemlerine katılan kitlenin toplanmaya başladığı andan itibaren alanda hazır bulunan Yeni Kadın faaliyetçileri, Türkiye’de tecavüze uğradıktan sonra yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Almanca ve türkçe olarak ‘yasta değil, isyandayız’ yazılı pankart açan Yeni Kadın faaliyetçileri, Özgecan’ın ve diğer katledilen kadınların temsili resimlerinin olduğu, mumlarla çevrili küçük bir sergi gösterdilerokunan basın açıklaması ve sloganlarla birlikte eylem coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Yapılan eylem, kitle tarafından oldukça ilgi gördü.

23 Şubat Pazartesi günü Yeni Kadin,COURAGE,Akb Hessen YDG,KAGEF,8 MART KADIN İNİSİYATİFİ,PAZARTESİ EYLEMCİLERİ, MLPD,Aabf Hessen veBİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ’nin kitlesel katılımıyla gerçekleştirilen ÖZGECAN şahsında kadın katliamlarının protesto edildiği ve;isyanın-öfkenin ortaklaştırıldığı,kadına yönelik her türlü şiddete ve kadın katliamlarına karşı duruşun sergilendiği protesto mitinginde..
ÖZGECANLAR İSYANIMIZDIR! SİSTEMİN KADINI OLMAYACAĞIZ,ŞİDDETİNİZLE BARIŞMAYACAĞIZ SLOGANLARI HAYKIRILDI…
GELSE DE BABA,GELSE DE KOCA,GELSE DE DEVLET…
İNADINA İSYAN,İNADINA KAVGA,İNADINA ÖZGÜRLÜK denildi..
DÜNYA YERİNDEN OYNAR,ÖZGÜR OLSA KADINLAR…şiarıyla sonlandırılan protesto etkinliğinden sonra pankartlarımızla polisin abluka altına aldığı NOPEGİDA eylemcilerinin arasında yerimizi alarak eylem devam ettirildi.