Anasayfa , Haberler , Faşist Peker’e “Türklük Hakanı” unvanı

Faşist Peker’e “Türklük Hakanı” unvanı

pekerKültür Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen “Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri”nde, Sedat Peker’e “Dünya Türklü Hakanı” ünvanı verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sponsorluğunda İstanbul’da düzenlenen Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri’nde,  yeraltı dünyasının bilinen ismi ve Ergenekon sanığı Sedat Peker’e “Dünya Türklü Hakanı” ünvanı verildi.

Söz konusu etkinlikte Peker’e ayrıca törenle ‘kağan’ kıyafeti de giydirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenlenene etkinliğe Azerbaycan Türkleri, Kazak Türkleri, Kırgız Türkleri ve diğer Türk boyları temsilcilerinin yanı sıra bazı AK Partili isimler de katıldı.

Sedat Peker kimdir?

Sedat Peker, “Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, öldürmeye azmettirmek” suçlarından yedi ay arandıktan sonra 19 Ağustos 1998’de Romanya’dan Türkiye’ye getirildi.

Hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999’da tahliye edildi.

“Suç örgütü kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tahdit, yağma ve sahte kimlik kullanma” iddialarıyla hakkında açılan üç davadan ikisinde hapis cezası verildi.

Ergenekon davasında da “silahlı örgüt kurma” suçuyla yargılandı. 5 Ağustos 2013’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Peker’e 10 yıl hapis cezası verildi.

10 Mart 2014 tarihinde özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve 5 yılı aşkın tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliye edildi.