Anasayfa , Haberler , F. Yüksekdağ; “ATİK’e yapılan operasyon HDP’ye yapılan operasyondur!”

F. Yüksekdağ; “ATİK’e yapılan operasyon HDP’ye yapılan operasyondur!”

11539616_1071391656221915_1216001559888682393_n1 Temmuz günü ATİK’li devrimci tutsaklardan Deniz Pektaş’ın duruşması, ülkede yaşanan ekonomik krizden kaynaklı kamu kurumlarının çalışmaması sebebiyle ertelendi. Tarihi henüz belirlenmeyen duruşmaya, dayanışma amacıyla Türkiye ve ATİK’den gelen heyet bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’den HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ,  sanatçı Pınar Aydınlar ve Belediye-İş sendikasından bir temsilci ile ATİK konsey üyesi ve ATİK denetimden bir temsilci duruşmayı takip etmek için ATİNA’daydı.

Duruşmayı izlemek ve ATİK’le dayanışmak için gelen heyet bir basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili açıklama yaptı. Basın toplantısında ilk olarak Yunanistan ATİK’le dayanışma komitesi adına söz alınarak süreçle ilgili bilgilendirme yapıldı. ATİK temsilcisi yaptığı açıklamada dava süreci ile ilgil bilgilendirme yaparak, Yunanistan duyarlı kamuoyuna ve dayanışma komitesine teşekkürlerini iletti. Ardından Pınar Aydınlar kısa bir açıklama yaptı. Aydınlar ATİK’in bir emek ve demokrasi mevzisi olduğunu belirterek, tutsakları sahiplenmenin önemine değindi. Ardından söz alan ABDEM (Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi) temsilcisi Ali Ekber Pektaş ATİK gözaltılarını kınadığını ve tutsaklarla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ konuyla ilgili açıklamada, HDP olarak yapılan operasyonu kınayarak ATİK’le dayanışma içinde olduklarını söyledi. Alman emperyalizminin yaptığı operasyon tam bir hukuksuzluk örneğidir dedi. Seçim sürecinde gerek Avrupa’da gerekse de Türkiye’de önemli destek sunan ATİK’e yapılan bu saldırı aynı zamanda HDP’ye yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz dedi. ATİK yürüttüğü mücadeleyle bir emek ve demokrasi mevzisi olmuştur. Bu bağlamda yürütülen hiçbir çalışma ve faaliyet “terör” olarak değerlendirilemez.  Deniz Pektaş’ın  savundukları suçsa bu suçu HDP’ye oy veren 6 milyon seçmende işlemiştir. HDP olarak bütün imkan ve olanaklarımızla mahkeme süreci de dahil olmak üzere bu davanın takipçisi olacağız. Son olarakta devrimci tutsaklara selamlarını ileterek açıklamasını tamamladı.

Basın mensuplarının sordukları sorulara verilen yanıtların ardından toplantı bitirildi.

Yunanistan ATİK komitesi

11539616_1071391656221915_1216001559888682393_n