Anasayfa , Dünya , Enternasyonal Özgürlük Taburu: İspanyalı devrimciler serbest bırakılsın!

Enternasyonal Özgürlük Taburu: İspanyalı devrimciler serbest bırakılsın!

2015-6-10-SRK-DAXIYANIYA-AVAKIRINA-TABURA-INTRNASYONA-AZAD-‫141805664‬-‫‬-620x364Enternasyonal Özgürlük Taburu, 27 Ocak 2016 tarihinde gözaltına alınan ve tutuklanan İspanyalı devrimcilerin serbest bırakılmasını istedi.

Enternasyonal Özgürlük Taburu, İspanya devletinin Rojava Devrimi’ni sahiplenen devrimcilere ‘terör operasyonu’ adı altında saldırmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan Enternasyonal Özgürlük Taburu, “PML (RC) örgütüne karşı yapılan operasyon terörüyle 9 devrimci gözaltına alındı. PML (RC) Genel Sekreteri Roberto Vaquero ve 1 Kürt yurtsever tutuklandı, PML’ye (RC) 1 yıl siyaset yasağı getirildi” dedi.

‘ROJAVA ORTAK MEVZİDİR’

Rojava Devrimi’nin, “Yeni bir dünya mümkün” arayışı içerisinde olan, dünyanın her bir yerinden insanlar için umut ışığı, kapitalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı halkların ortak bir mevzisi olduğunun belirtildiği açıklamada, “Onur ve özgürlük mücadelesi yürütülenlerin siper yoldaşlığını yaratan Rojava, enternasyonal dayanışmanın da en anlamlı halkasını oluşturmuştur. Kapitalizmi, faşizmi ve her türden gericiliği, dünyanın en barbar çetesi ve tecavüzcüler ordusu DAİŞ’ le işbirliğine götüren Rojava Devrimi’nin bu gerçekleridir” denildi.

Serêkaniyê de, Rojava Kürdistan ve Ortadoğu halklarından güçlerin içinde yer aldığı Enternasyonalist Özgürlük Taburunda

MLKP, TKP-ML TİKKO, İspanya Yeniden İnşa Örgütü, Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) ve MLSPB Devrim Cephesi güçlerinin yanısıra Çerkez, Yunan, Türk, Alman, ve Ermeni devrimciler de Enternasyonalist Özgürlük Taburu’nda yer alıyor.

Açıklamanın sonunda, şu ifadelere yer verildi:

“Her türden gerici ve faşist kuşatmaya karşı enternasyonal dayanışmayı ve mücadeleyi büyütme zamanıdır şimdi. PMLC’li (RC) devrimcilere karşı yapılan operasyonu enternasyonal dayanışmayla püskürtelim. İspanyalı devrimciler derhal serbest bırakılsın!”