Anasayfa , Haberler , DGB ve ABDEM Heyeti Kobani Sınırında Basın Açıklaması Yaptı!

DGB ve ABDEM Heyeti Kobani Sınırında Basın Açıklaması Yaptı!

kobaniALİZERA | 25-09-2014 | Kobani sınırına yaklaşık 5km yakınlıkta bulunan DGB ve ABDEM Heyetinden ATİF Temsilcisi MustafaUçar ile yapılan görüşmede şuan hala bölgede çatışmaların sürdüğünü ve özellikle güney Kobani tarafında IŞID saldırılarının yoğun olduğu öğrenildi.

Türkiye Alevi derneklerininde bölgede heyeti bulunmakta. Esas gözlemlenen ise, bölgeye yardım sunanlar sadece yerel belediyeler ve halkın alanlarda imc usulu yaptığı organizasyonlardan ibarettir.  Alanda hem ABDEM ve DGB hemde Alevi dernekleri tarafından basın açıklaması yapıldı.

İlerleyen saatlerde Dervişhan köyüne ulaşan heyet, oardaki halktan aldığı bilgiler ise, 24 eylül gecesi YPG’nin en güçlü alanlarda yoğun çatışmaların yaşandığını belirten ATİF Temsilcisi Mustafa Uçar, aynı zamanda  YPG mevzilerinin hala YPG elinde olduğu bilgsinin verildiğini  belirtti. Yapılan saldırıların tanklarla yapıldığınında önemini vurguladı.   Kobani’nin doğu tarafı hala IŞID’in elinde olduğunu belirten Uçar Türk askerinin alanda IŞID’in hareketlerine müsade ettiğinin önemle vurgulanması gerektiğini anlattı. Özellikle Türkiye’nin dünya kamuyoyuna IŞID’i mücadele edilmesi gerektiği söylemleri tamamen gerçek dışıdır. IŞID şuan Kobani sınırının her iki tarafında faal. Burda halka yardım edilmemekte ve halk perişan bir durumda bırakılmıştır.

Aynı zamanda Kobani den Türkiyeye girişlere müsade edilsede Türkiye’den Kobaniye girişlere müsade edilmemekte. Bu salt oradaki mücadeleye olan desteğin engellenmesinden öteye gitmemekte.