Home , Haberler , Devrimcilerle Dayanışmaya Çağırıyoruz!

Devrimcilerle Dayanışmaya Çağırıyoruz!

 

images-1Bir sistem olarak “demokrasiyi” keşfeden topraklarda yaşıyoruz… Erkek, Atinalı, köle olmayanların tüm avantajlarından faydalanabildiği demokrasiyi keşfeden topraklarda… Avrupa egemenlerinin, halen yaşayan bu “demokrasi” anlayışına bir itirazı yok. O dönemden bu güne ezilenler cephesinde ise değişen, sadece sömürünün biçimidir. “Hak”, ezilenlerin, sadece mücadele ederek kazanabildiğidir.

Ulusal, sınıfsal ve diğer şekillerde ezilenlerin hak mücadelesi egemenler tarafından elbette hoşnutlukla karşılanmamaktadır. Avrupa’da ezilenlerin mücadelesinin önemli bir parçası olan Türkiye ve Kürdistan’dan gelen politik sürgünler de bu “hoşnutsuzluktan” payına düşeni fazlasıyla almaktadır. Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’na (ATİK) yönelen son saldırılar da bundan bağımsız değildir.

Almanya’da, Avusturya’da, İsviçre’de, Fransa’da 9 ve Yunanistan’da 4 (ikisi bu operasyonla bağlantılı) 13 ATİK aktivisti Alman emperyalistlerinin kontrolünde gelişen bu saldırıların hedefi olarak tutuklanmıştır. Yunanistan halkını ekonomik ve siyasal olarak cendereye alan Alman emperyalizmi, devrimcileri, Türkiye’de mücadele etmekle, Kobani ve Rojava’ya destek vermekle, Avrupa’da bu doğrultuda toplantılar yapmakla ve bu sebeple “TKP/ML üyesi terörist” olmakla “suçlamaktadır”. Eğer bunlar suçsa, bu “suçlar” alnımızın akıdır.

Söz konusu operasyon bağlamında Yunanistan’da tutuklanan ve Koridallos’ta tutulan yoldaşlarımızdan ikisinin Almanya’ya iadesi istenmektedir. Operasyondan bağımsız olarak tutuklanan bir yoldaşımız iltica başvurusu olduğu halde İnterpol tarafından arandığı ve “Türk devletinden koruma” gerekçesiyle tutuklanmıştır! Biz bu “korumanın” mülteci haklarına bir saldırı olduğunu düşünmekteyiz. Elliniko mülteci kampında tutulan bir kadın yoldaşımızın ise Türkiye’ye iadesi istenmektedir.

Açıktır ki halklar için mücadele eden bu devrimcilere yönelik özellikle Alman ve bütün olarak AB emperyalistlerinin saldırısı ilerici, demokrat, yurtsever ve devrimci tüm güçleri hedef almaktadır. Devrimcilerin yürüttüğü faaliyetleri “terör” kapsamında göstererek kurumlarımızı kriminalize etmeye çalışmaktadır. Bu sebeple tüm demokrat, ilerici kesimler tarafından karşı koyulması gerekmektedir. Biz aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak;

  • Gerek Almanya’ya gerek Türkiye’ye tüm iade işlemlerinin derhal durdurulmasını,
  • Yunanistan’da ve diğer Avrupa ülkelerinde tutuklu tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

 

Tüm duyarlı kesimleri acilen dayanışmaya çağırıyoruz.

 

ATİK Yalnız Değildir!

Devrimcilik Suç, Devrimciler Suçlu Değildir!

 

ATİK-YUNANİSTAN KOMİTESİ

ODAK (YUNANİSTAN)

ATİNA DİRENİŞ VE DAYANIŞMA KOMİTESİ

TÜRKİYE GERÇEĞİ YUNANİSTAN TEMSİLCİLİĞİ

KÜRT DEMOKRATİK KÜLTÜR DERNEĞİ

GEFİRA (ΓΕΦΥΡΑ)

AGİF