Anasayfa , Haberler , Boykotçulara polis avı: 48 saatte 142 gözaltı

Boykotçulara polis avı: 48 saatte 142 gözaltı

TÜRKİYE | 11 – 08 – 2010 | Türkiye’de Anayasa Paketi Referandumu’nun yapılacağı 12 Eylül öncesi boykotçulara karşı adeta polis avı yürütülüyor. Son 48 saat içerisinde altı kentte en az 142 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL’DA 32 GÖZALTI

İstanbul’un Gaziosmanpaşa, Pendik, Bağcılar ve Sultangazi ilçelerinden polisin yaptığı ev baskınları sonucu 32 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından İstanbul’un Gaziosmanpaşa, Pendik, Bağcılar ve Sultangazi ilçelerinden aralarından BDP yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda eve baskın yapıldı. Baskınlar sonucu Pendik Esenyalı Mahallesi’nde 73 yaşındaki kalp hastası Reşit Sapanlı, torunları Mehmet Sapanlı ile Faik Sapanlı, BDP Bağcılar ilçe yöneticileri Cemşit Karaboğa, Abdullah Asper, BDP üyeleri İbrahim Arpha Battal Özyolcu, Cemal Dülger İhsan Ant, Ercan Ant, Selahattin Kulik, Kemal Ezer, Ahmet Ant ve ismi öğrenilemeyen 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemezken, 32 kişinin Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

BATMAN’DA 12 GÖZALTI

Batman’da, polisler tarafından birçok mahallede yapılan eş zamanlı ev baskınlarında referandum çalışması yürüten BDP’nin mahalle komisyonu üyelerinden oluşan 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 11 kişinin isimleri ise şöyle: Veysi Taşan, Selahattin Akgül, İbrahim Acar, Abdurahman soyadı öğrenilmedi, Şaban Teter, Bahattin Turhan, Emin Akkan, Mahmut Soner, Veysi Biçen, Evin soyadı öğrenilemedi, Çekdar Yürek. Gözaltı sayısının daha fazla olabileceği belirtildi.

VAN EN AZ 22 GÖZALTI

Van’da Belediye meclis üyeleri Kemal Ünver, Kıyasettin Gültepe, BDP il yöneticileri Ömer Ertaş, Salih Aral, Yakup Demir, Van Belediyesi Garaj amiri Haydar Acar ile Murat Altırak, Metin Duru, İzzet Uras, Sıddık Kaya, Emin Şahin, Orhan Kandemir, Hasan Çetin, Haydar Ataş, Azat Mete, Yusuf Onat, Halit Kaya, Mehmet Kurt, Ayhan Çevik, Ahmet Aygün, Tevfik Balgın ve Kerem Duman’ın da aralarında bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alındı.

HAKKARİ’DE EV BASKINLARI, 16 GÖZALTI

Gece boyunca eylemlerin sürdüğü Hakkari merkezde ise, sabah saatlerine kadar ev baskınları yapıldı.Belediye meclis üyesi Ramazan Buzan, BDP üyeleri Mahmut Tekin, Erol Kaya, Hanife Armut, Erdal Engin, Habip Akmaz, Reşit Adıyaman, Ayhan Özdemir, Viyan Temel, Rıdvan Turgut, Fikret Bahadır, Suat Oktay, Metin Kurt, Azat Kurt’un aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

YÜKSEKOVA’DA EN AZ 15 GÖZALTI

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde de sabah erken saatlerinde yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. İlçenin bütün mahallelerinde yapılan baskınlarda evler didik didik aranırken, evlerde bulunan kitap, bilgisayar ve CD’lere de el konuldu. Yapılan baskınlarda Süleyman Biçer, Rojhat Özkan, Erkan Metin, Ümit Yorgun, Yusuf Ak, Hakan Güngör, Bayram Korkmaz, Musa Şen, Ayhan Kaplan, Turan Ertuğrul, Aykut Çelik, Emrah Bor, Doğan Yaşar ile ismi öğrenilmeyen 2 kişinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

ŞEMDİNLİ’DE 5 GÖZALTI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ise Cevdet Göndoğdu, Fehmi Oğuz, Nazım Tekin ve Hürriyet Şimşek ile birlikte 5 gözaltına alındı.

ADANA’DA 8 GÖZALTI

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Ova ve Gülbahçesi mahalleleri ile merkez Yüreğir İlçesi Dede Korkut Mahallesi’nde sabah saat 05.00 sıralarında bir çok eve polis tarafından baskın düzenlendi. Ev baskınlarında 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 5’inin yarın yapılacak anayasa referandumunda BDP’nin sandık müşahitleri olarak görevlendirdiği kişiler olduğu belirtildi.

10 EYLÜL: 12’Sİ ESP’Lİ 32 GÖZALTI

Dün de gözaltı furyası yaşanmıştı. Dünkü ev baskınları özellikle İstanbul, Mersin ve Şemdinli’de gerçekleşti.

İstanbul’un Gülsuyu, Gazi ve Okmeydanı semtlerinden sabah yapılan ev baskınlarıyla ESP üye ve yöneticilerinin aralarından bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Mersin’de polis tarafından düzenlenen ev baskınlarında 8 kişi gözaltına alındı. Azadiya Welat gazetesi Mersin Temsilcisi Abddulcabbar Karabeğ de, gazetenin Mersin Bürosu’na giderken kapıda polisler tarafından gözaltına alındı.

Hakkari’deki operasyonda yaşamını yitiren 9 gerilla için Şemdinli’de yapılan gösterilerde 3 kişi gözaltına alındı. Aynı amaçla Yüksekova’da yapılan gösteriler sırasında da 8 kişi gözaltına alındı.(ANF)