Home , Haberler , Binlerce Alevi savaşa, gerici ve mezhepçi politikalara karşı bir araya geldi

Binlerce Alevi savaşa, gerici ve mezhepçi politikalara karşı bir araya geldi

ankara_alevi_mitingi_12_10_2014-17ANKARA-12-10-2014- Alevi örgütleri gerici ve mezhepçi eğitim sistemine karşı 15 Eylül’de Türkiye’nin 15 farklı noktasından başladıkları yürüyüşü, Ankara’da düzenlenen bir miting ile sonlandırdı. Barış ve kardeşlik talebinin ana talepler olarak ön plana çıktığı mitingde IŞİD’e karşı on günlerdir direnen Kobanê halkına destek mesajları da gönderildi.

Alevi örgütlerinin eğitimdeki gericileştirme ve hak ihlallerine karşı 15 Eylül’de Türkiye’nin 15 farklı noktasından Ankara’ya doğru başladıkları yürüyüşün son etkinliği olarak düzenledikleri miting Ankara’da gerçekleştirildi. Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge Türkiye’nin dört bir yanından binlerce Alevi katıldı. Alevi Kültür Dernekleri ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın çağrıcılığını yaptığı mitinge çok sayıda ulusal ve uluslararası Alevi örgütü, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti de destek verdi.

AKP’nin eğitim sistemini gericileştirmesine ve Alevilere yönelik son dönemde artan baskı ve asimilasyon politikalarına duyulan öfkenin miting alanındaki sloganlara ve dövizlere yansıdığı mitingde ayrıca barış ve kardeşlik isteği de ön plana çıktı. Alevilerin, AKP’nin beslediği IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı on günlerdir süren Kobanê direnişinin yanında olduklarını ve desteklediklerini belirttiği mitingde Alevilerin dünya barışının sağlanması için ellerinden geleni yapacakları vurgulandı.

Mitinge katılan Alevi örgütlerinin temsilcileri mitingde konuşma yaptı. Konuşmalarda AKP’nin zorunlu din dersi dayatmaları, okulları imam hatipleştirme, ortaokullarda türban serbestliği gibi uygulamalarıyla eğitimi gericileştirdiği; Cami-Cemevi gibi projelerle de Alevileri asimile etmek için çalıştığı ön plana çıktı. IŞİD’in Irak ve Suriye’de yaptığı mezhepçi ve gerici katliamların, Türkiye’de AKP’nin uyguladığı mezhepçi siyaset ile aynı zihniyette olduğunun vurgulandığı konuşmalarda Alevilerin bu gerici ve mezhepçi zihniyete karşı mücadele edeceği ve dünya barışını savunacakları belirtildi.

İşte barış ve kardeşlik türküleriyle sonlandırılan mitingden  objektiflere  takılan kareler: (sendika org)

ankara_alevi_mitingi_12_10_2014-10ankara_alevi_mitingi_12_10_2014-7ankara_alevi_mitingi_12_10_2014-3ankara_alevi_mitingi_12_10_2014-1ankara_alevi_mitingi_12_10_2014-5