Home , Avrupa , Avusturya’da Kadın Katliamları Hız Kesmiyor

Avusturya’da Kadın Katliamları Hız Kesmiyor

VİYANA|27.04.2021| 21 Nisan 2021’de Avusturya ’nın St.Pölten kenti yakınlarında, boğazı kesilerek öldürülmüş bir kadın cesedi bulundu. Polisin yaptığı soruşturmaların akabinde kadının, eski futbolcu olan erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğü açığa çıktı.

Avusturya‘ da 2021’in henüz ilk dört ayı bitmedi ama dört ay içinde dokuz kadın katledildi . Ancak bu sayı şüphesiz sadece bizim duyduğumuz, bize yansıyan… Gerçeğin çok daha fazla olduğundan hiç şüphemiz yok. Viyana’da kadın örgütlerine yansıyan her katledilen kadının ardından, kadınlar sokağa çıkarak katledilen kadınların duyuramadıkları sesleri olmaya, kamuoyu duyarlılığını yükseltmeye çalışıyorlar. 21 Nisan günü bir kadının yaşamının daha sonlandırıldığını duyan, Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu Viyana Kadın Platformu, 25 Nisan Pazar günü saat 18:00 de Karlsplatz’da toplanma çağrısı yaptı.

“Bir Kişi Daha Eksilmek İstemiyoruz” şiarı ile 25 Nisan Pazar günü Karlsplatz’da kitlenin toplanmasıyla, platformun ortak hazırladığı açılış konuşması ile mitingin startı verildi. Akabinde AKD, KOMinter ve diğer kadın kurumları yaptıkları konuşmalarda bir kez daha kadına yönelik erkek şiddetini, kadın katliamlarını lanetlerken, kadın mücadelesinin ortaklaştırılmasına ve büyütülmesine olan acil ihtiyaca dikkat çektiler.

Akabinde kadınların oluşturduğu müzik grubunun seslendirdiği İspanyolca ve Almaca parçalarla öfkelerini haykırdılar. Saat 19:00’da yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca “Sevgi Öldürmez”, “Kadın Kırımına Son”, “Yaşasın Kadın Mücadelemiz”, “Bir Kişi Daha Eksilmiyene Kadar Sokakları Terk Etmeyeceğiz” gibi sloganlar eşliğinde Museumquartier Menschenrechte gelindiğinde yapılan son konuşmalarla saat 20:00’de son buldu.

Jin Jiyan Azadi – Viyana Yeni Kadın