Home , Haberler , ATİK ‘‘TÜM DÜNYAYA İLAN EDİYORUZ Kİ: TEK TİPLEŞMEYECEĞİZ’’

ATİK ‘‘TÜM DÜNYAYA İLAN EDİYORUZ Kİ: TEK TİPLEŞMEYECEĞİZ’’

Türkiye|24.12.2017| Son dönemde Türkiye’de devrimci , demokrat ve yurtseverlere saldırılar ve baskı politikaları artarak devam ettiriliyor. 15 Temmuz darbe bahanesi sonrası gerçekleşen OHAL (Olağanüstü Hal) döneminde çıkarılan KHK (Kanun Hükmünde Kararname)’lere bir yenisi daha eklendi. Son çıkarılan KHK’de bu kez hedefte tutsaklar var. TTE(Tek Tip Elbise) saldırısı önceden gündeme gelmişti ve bazı pilot bölgelerde uygulanmak istenmiş tutsakların direnişleri ile geri adım atılmıştı. ’80 dönemlerinden bu yana tutsakları ruhen ve bedenen teslim almak üzere dayatılan TTE devrimci tutsakların direnişi ile yapılamamıştı. Fetö bahanesi üzerine yeniden gündeme getirilen TTE saldırısının asıl hedefinin devrimci tutsaklar olduğu çok geçmeden ortaya çıkmıştı. Daha önceden basına yansıyan TTE ihalesinin verildiği bilgisi sonrası ilk çıkarılan KHK’yle beraber TTE dayatması başlatılmış oldu.Ayrıca 696 sayılı KHK ile “iç savaş” maddesi getirildi. Buna göre “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleşen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden” kişilerin, fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu olmayacak. KHK ile karara bağlanan „Tek Tip Elbise“ saldırısının masumiyet karinesini ihlal edeceğini vurgulayan insan hakları savunucuları, “Uygulamayla birlikte işkence sistematik bir hal alacak” dedi. Elimize geçen demokratik kurum ve kişilerin çıkarılan KHK’ya ilişkin düşünceleri şu şekilde;Partizan yaptığı açıklamada Tek Tip Elbise’ye karşı direnişi kuşanacaklarının mesajını verdi.ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) konuya ilişken bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada ; ‘‘TÜM DÜNYAYA İLAN EDİYORUZ Kİ: TEK TİPLEŞMEYECEĞİZ’’ başlığı altında şu ifadeler dikkat çekti ‘‘Türkiye dışındaki yurtsever, demokrat, devrimci, sosyalist ve komünist mücadele aktivistlerine düşen görev; bu iktidarı uluslararası düzlemde daha fazla yalnızlaştırmak ve faşizan politikaları ve uygulamaları dünya kamuoyu nezdinde daha yaygın teşhir etmektir. Emperyalist güçler, onlarla yakın ticari, siyasi ve askeri ilişkide olan egemen devletler ve burjuva hükümetler çıkarlarına göre oportünist tavırlar takınsalar da; görülmektedir ki; Dünya halklarının, ezilenlerin, sömürülen emekçilerin ve demokratik kamuoyunun desteği bizden yanadır.

 

Türkiye’deki faşist devlet aklı, iktidar ve hükümet kurumları ve bunların faşizan politik anlayışları giderek daha fazla yalnızlaşma ve uluslararası kamuoyu nezdinde daha çok teşhir olmaktadırlar. Bu KHK onları daha fazla yalnızlaştıracaktır. Üstelik bu kararname, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi (İHEB)’nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS)’nin de açıktan ihlalidir. Dolayısıyla bu kararname üzerinden faşizmin ve uygulamalarının teşhir edilmesi çalışması Dünya ve Avrupa halkları içinde ve kamuoyunda daha fazla karşılık bulacaktır.’’denildi.Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden avukatları aracılığıyla Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) getirilen „tek tip kıyafet“ uygulamasına ilişkin mesaj gönderdi. Demirtaş, „Darbeciler tek tip kıyafet giyer mi, giymez mi umurumuzda değildir. Ancak on binlerce siyasi tutsağı darbecilerle eşitleyen bu onursuzluğu asla kabul etmeyeceğiz“ dedi.

Partizan, “TC devletinin içinde bulunduğu krizi açmak adına devrimci yurtseverlere dönük saldırılar sürerken, bu saldırılarının önemli bir parçasını tutsaklara dönük uygulamalar oluşturmakta. TC devleti TTE ile tutsaklar üzerinden devrimci yurtsever, muhalif tüm kesimleri faşizmin daha önce devreye sokmaya çalıştığı araçlarla kuşatılıp teslim almak istemesinin çabasıdır. Toplumu teslim almak ve buradan doğru korku imparatorluğunu inşa etmenin yolu olarak tutsakları teslim almak istenmesinin açık göstergesidir”diye devam eden bir açıklama yayınladı.Partisinin Ağrı İl Kongre’sinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, „Tek tip demek katliam demektir. AKP-Saray rejimi bu politikalarında ne kadar ısrar ederse biz de o kadar direneceğiz. Bu iktidarı tarihin çöplüğüne göndereceğiz“ diye belirtti. Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatif’i (TDİ) yazılı olarak açıklama yaptı. TDİ,“Bize giydirilmeye çalışılan o tek tip elbiseyi parçalamaya hazırız ve kararlıyız”diyerek mücadeleye hazır olduklarını daha önce de söylediklerini vurguladı ve“Tek tip elbise dayatmasına izin vermeyeceğiz!”dedi.