Home , Avrupa , ATİF`e bağlı dernekler zincirine bir halkada Nürnberg`de eklendi.!

ATİF`e bağlı dernekler zincirine bir halkada Nürnberg`de eklendi.!

dialogNÜRNBERG |09-12-2013 |  1 yıl önce kurulan ve kurumsal faaliyetlerine başlayan, Dialog der Kulturen e. V Nürnberg,  dün (08-12-2013 ) tarihinde üye ve dostalarından oluşan 100 civarında insanın katılımıyla Dernek  yeri açılışını  gerçekleştirdi.

Özgürlük,devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına 1 dakikalik saygı duruşu ile başlayan etkinlik, Dernek yönetim Kurulu adına Gülsevin Celik`in açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı.“16 yıllık aradan sonra Nürnberg de yeniden yaratılan demokratik mücadele mevzisi olan derneğimiz,din,dil,inanc,milliyet ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bütün  işci ve emekçilere,demokratlara.göçmenlere,gençlere,kadınlara, çocuklara açık bir kurum olarak çalışmalarına devam edecektir. Kültürel,Sanatsal,eğitimsel çalısmaları  hep birlikte büyütelim.  „ çağrısıyla bitirilen konuşmadan sonra 1 yıllık  dernek faaliyetlerinden ve yapılan etkinliklerden görüntüler  sinevizyondan gösterildi. Büyük beğeni topladı.

Dernek Açılışı davetine  katılarak dayanışma mesajlari sunan ve türkçe ve almanca dilinde  konuşmalar yapan  kurumlar;

Yeni Gün Kültür Merkezi (AGiF),Medya Halkevi (YEK-KOM),Dostluk ve Dayanışma Derneği (DiDF),Alevi Kültür Merkezi (AABF),Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM), Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi (ABDEM), Avrupa Türkiyeli Işçiler Konfederasyonu (ATiK),Almanya Marxsist-Leninist Partisi (MLPD),Alman Komünist Partisi (DKP), Sol Parti (DIE LINKE),LiNKE LiSTE  ve ViLLA LEON- KULTUR LADEN  temsilcileri kısa konuşmalarla dayanışma mesajlarını  sunarak, ortak talepler doğrultusunda, ırkcılığa ve faşizme karşı  birlikte  mücadele etmenin önemine vurgu yapan konuşmalar gerçekleştirdiler.

Konusmaların bitiminden sonra davetlilere,  hazırlanan açık Büfeden  ikramlar sunuldu, çaylar içildi.Sıcak ve samimi ortamda sohbetler yapıldı. Dostluklar pekiştirildi. Söylenen şarkı ve türkülerle açılış etkinliği sonlandı. Nürnberg deki  hemen hemen tüm demokratik örgüt , dernek ve partilerin Dialog der Kulturen derneğinin açılışında  hep bir arada olmalarıda   olumlu bir atmosfer oluşturdu.

dialog3dialog2dialogdialog5

 

 

 

 

dialog1