ATİF | Devlet güçleri tarafından gözaltana alındıktan sonra bir daha haber alınamayan yakınlarının akibetini sormak için kayıp yakınlarının 1995 yılında Galatasaray Lisesi önünde başlattıkları oturma eylemi 23 yıldır, 700 haftadır devam etmekte. Cumartesi Annelerinin ısrarı Arjantinli Paloza De Mayo annelerinin eylemlerinin ardından dünyanın en uzun sivil itaatsizlik eylemi olarak tarihe geçmiş durumda.
Başlarını kayıp annelerinin çektiği oturma eylemleri her cumartesi yaz kış demeden Galatasaray Lisesi önünde devam ediyor. Evladının, kardeşinin, babasının, annesinin, sevgilisinin, eşinin akibetini sormak için her hafta toplanan kayıp yakınları defalarca kez devlet güçlerinin saldırısına uğradılar. Yerlerde sürüklendiler, gaz solumak zorunda kaldılar, gözaltına polis şidetine uğradılar. Ama yılmadılar. İnatla, ısrarla adalet aramaya devam ettiler. İlk hedefleri yakınlarının akibetini öğrenmek, en azından bir mazara sahip olmaktı. Hikayeler ve adresler değişikte olsa, sonuç hem aynı: Ansızın gelip alıp götürdükleri insanlardan bir daha haber alınamaz. Başvurduğunuz her devlet kurumu karşınızda sağır bir duvar olup dikilir. Ve yıllar süren arayış..
Bir çok cumartesi annesi bu hukuk ve adalet arayışında çocuklarının, yakınlarının akibetini öğrenemeden bu dünyadan göçüp gitti. Berfo ana gibi bir çok anne çocuklarının kemiklerine dokunamadı.
“Failler belli, kayıplar nerede„ şiarıyla başlatılan hukuk ve adalet arayışına devlet bir kez daha şiddetle karşılık verdi. 700. haftasında hesap sorma ve adelet arayışının çok daha geniş bir toplumsal çevreyle buluşmasına tahamül edemeyen devlet cop ve gazla kayıp yakınlarına ve onlara destek olmak, seslerine ses katmak için Galatasaray meydanına akan kitleye saldırdı. Cumartesi Anneleri’nin sorularına yanıt olmayan-olamayan devlet çareyi sorulara saldırmakta arıyor.
Almanya Türkiyeli İşçiler Fedarasyonu (ATİF) olarak Cumartasi Annleri’nin yıllar süren onurlu direnişlerini selamlıyoruz. Devletin kayıpların akibetini açığa çıkartmak yerine, kayıplarını arayanlara saldırmasını nefretle kınıyoruz.