Home , Haberler , Ankara’da HDP yöneticisine bıçaklı saldırı

Ankara’da HDP yöneticisine bıçaklı saldırı

hdp_saldiriANKARA | 04 – 11 – 2014 | HDP binasına sabah saatlerinde giren bir saldırgan, HDP PM üyesi Ahmet Karataş’ı bıçakladı. Boğazı kesilerek yaralanan Karataş, Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Karataş’ın hayati tehlikesi sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi Ankara İl Örgütü binasına giren bir saldırgan, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş’a saldırdı. Karataş’ın boğazını kesen saldırgan, bacağından da bıçakladı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Erzurum’dan Ankara’ya geldiğini söyleyen bir kişi, HDP’nin sabit telefonunu aradı. Telefon sekretere yönlendirildiği için, sekreter telefonu açarak bilgi verdi.

Ardından sabah saatlerinde saldırgan  Mithatpaşa Caddesi üzerinde binaya geldi. O sırada parti binasında bulunan Ahmet Karataş, kapıyı açtı. Saldırgan, Karataş’ın boğazını kesti. Ayrıca bacağından da bıçakladı.

Merdivenlerin pervazlarındaki kan izleri nedeniyle saldırganın binadan kaçarken, merdivenleri kullandığı tahmin ediliyor.

Parti binasını açmak üzere sabah saatlerinde binaya gelen sekreter, olayla karşılaşınca polise haber verdi.

Polis, olay yerindeki incelemesini sürdürürken, saldırganın binada telefonunu düşürdüğü görüldü.

KARATAŞ’IN DURUMU KRİTİK

Numune Hastanesi’ne kaldırılan Karataş’ın durumu ağır.

Konuya ilişkin olarak bilgi veren HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi, saldırının hemen aydınlatılması beklentisi içinde olduklarını söyledi. Çelebi, „Henüz tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak, sabah partiye geleceğini söyleyen bir kişinin telefonunun ardından bu saldırı gerçekleşiyor. Muhtemelen, doğrudan partimizi hedef alan bir saldırıydı. Burada hükümeti, HDP’ye yönelik açıklamalarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz“ dedi.

HDP tarafından yapılan açıklamada, PM Üyesi Ahmet Karataş’ın durumunun iyiye gittiğini belirtti. (ANF)