Home , Avrupa , Almanya’da 100 bin nükleer karşıtı yürüdü

Almanya’da 100 bin nükleer karşıtı yürüdü

BERLİN | 15 – 03 – 2011 | Almanya’da bugün 450 kentte düzenlenen nükleer karşıtı gösterilere 100 bini aşkın kişi katıldı. Almanya’da bugün nükleer karşıtları bir kez daha sokaklara çıkarak ülkedeki nükleer santrallerin kapatılmasını istedi.

TARİH EYLEM

Nükleer karşıtı ”Ausgestrahlt” organizasyonuna göre 450’yi aşkın kentte göteriler düzenlendi. Hareketin sözcüsü Jochen Stay, “Hareketin tarihinde nükleer santrallere karşı ilk kez bu kadar insan, bu kadar kısa sürede eylemler için harekete geçti” dedi.

12 Mart günü de Almanya’da 60 bin kişi nükleere karşı bir insan zinciri oluşturdu. Ausgestrahlt hareketinden Jochen Stay, Neckarwestheim nükleer santrali ile Stuttgart kenti arasında 45 kilometrelik bir insan zinciri oluşturduklarını söylemişti. Stay, “Japonya’daki olaylar bir kez daha nükleer enerjinin kontrol edilemez ve tehlikeli olduğunu gösterdi” demişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün başkent Berlin’de Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile birlikte yaptığı açıklamada, nükleer santrallerin kapatılma süresinin uzatılması yönünde daha önce alınmış kararın 3 ay süre ile erteleneceğini ve bu süre içinde her bir nükleer santralin güvenlik standartları konusunda ayrı ayrı gözden geçirileceğini söyledi.(anf)