Home , Haberler , AKP nin devlet terörüne karşı Taksim’de direniş devam ediyor..

AKP nin devlet terörüne karşı Taksim’de direniş devam ediyor..

İSTANBUL |31-05-2013 |taksim-gece3 Gün boyu süren çatışmalar gece de tüm Beyoğlu’nu sararak devam ediyor. Aralarında Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik okurlarının da bulunduğu binlerce kişi hala Taksim sokaklarında “Faşizme Karşı omuz omuza” sloganlarıyla direniyor.

Dün gece saatlerinde polisin Gezi Parkı’na yaptığı saldırıyla başlayan çatışmalar gün boyu sürmüş, bu saldırılar sırasında aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de bulunduğu yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Akşam saatlerine doğru Anadolu Ajansı tarafından verilen bilgiye göre 63 kişinin de gözaltına alındığı çatışmalar tüm Beyoğlu’nu sarmış durumda ve binlere ulaşan kitle hala ara sokaklarda çatışmaları sürdürüyor.

 

Partizanlar Mis Sokak’ta

Aralarında Partizan ve YDG’lilerin de bulunduğu bir grup kitlenin Tarlabaşı’na barikat kurarak polis saldırısına karşı havai fişek ve taşlarla karşılık verdiği öğrenildi. Muhabirimizin verdiği bilgiye göre burada inşaat üzerinde bulunan Başbakan R. T. Erdoğan posterlerini de ateşe veren kitle daha sonra Mis Sokak’a geçti.

Burada sokağın başına barikat kuran kitle “Faşizme karşı omuz omuza”, “Faşist devlet hesap verecek” sloganları eşliğinde polisi taş yağmuruna tuttu.

Polis panzeri ve TOMA’ların kitle üzerine sürüldüğü ve plastik/gerçek mermi kullanıldığı polis saldırısında çok sayıda yaralının olduğu belirtiliyor.