Anasayfa , Dünya , ABD’de polis bir siyahî genci daha katletti

ABD’de polis bir siyahî genci daha katletti

berkeley_siyahi_gencABD | 24 – 12 – 2014 |  ABD’nin Berkeley kentinde polis, 18 yaşındaki Antinio Martin adlı bir siyahi genci daha katletti.

Olay, geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde siyahi genç  Michael Brown’ın katledildiği Ferguson yakınlarındaki Berkeley’de oldu. İddiaya göre, Berkeley Polisi, bir benzinlikte yaşanan olayda, adının Antonio Martin olduğu belirtilen 18 yaşındaki siyahî gencin kendisine yaklaşan polis memuruna ve başka bir kişiye silah çektiğini bildirdi.

Polis Sözcüsü Brian Schellman devriye görevi yapan polisin benzinlikte iki kişi görüp, bu kişilere yaklaştığını belirtti.

Schellman şüphelilerden birinin silah çektiğini söyledi ve “Hayatından endişe eden polis memuru birkaç el ateş etti ve ölümcül yaralar almasına neden oldu” dedi.

Sözcü şüphelilerden birinin kaçtığını ve öldürülen kişiye ait tabancanın ele geçirildiğini belirtti.

Martin’in ölümü protesto edildi

Olayın yaşandığı benzinlikte, olayın duyulmasının ardından protesto için insanlar  toplanırken, polisin eylemcilere müdahalesi sırasında ise arbede yaşandı.

Benzinliğe giden Antonio Martin’in annesi Toni Martin oğlunun silahı olmadığını savundu.

ABD’de geçtiğimiz Ağustos ayında Ferguson’da Michael Brown adlı bir siyahi genç, silahsız olmasına rağmen, katledilmiş ve bu nedenle de ülkenin bir çok yerinde polis şiddeti protesto edilmişti. (Özgür Gelecek)