Anasayfa , Takvim , Seminer: Irkçı ve Ayrımcı Politikalar (Augsburg)

Seminer: Irkçı ve Ayrımcı Politikalar (Augsburg)

Militarizm, ırkçılık ve neo-faşizm hızla yaygınlaşarak günlük hayata, iş yaşamına, öğrenime, sosyal ve kültürel ilişkilerimize dahi yansıyarak süreğen bir bozulma eğilimi göstermektedir.

Hepimizin hayatında her gün daha fazla yaşayarak ve hissederek yaşadığı, ırkçı ve ayrımcı politikalar, günümüzde mevcut uluslar arası mali krizin sonuçları ile beraber kendini daha da yakıcı hissettirme durumundadır. Yeni saldırıların uç verdiği tarihsel bir dönemeçteyiz. Avrupa coğrafyasında sistemin can simidi olarak ve arka bahçelerinde besledikleri ırkçı, faşist parti ve gurupların yeniden devreye sokulduğu, hemen hemen her alanda ırkçılık ve ayrımcılık körüklenerek siyasal gericilik daha hızlı güçlenmektedir. Militarizm, ırkçılık ve neo-faşizm hızla yaygınlaşarak günlük hayata, iş yaşamına, öğrenime, sosyal ve kültürel ilişkilerimize dahi yansıyarak süreğen bir bozulma eğilimi göstermektedir.

Bu süreçten en fazla nasiplenenler göçmen emekçiler olmakla beraber, sistemin sebebiyet verdiği bu kara tablodan hareketle, ırkçılığın, militarizmin ve ötekileştirici politik anlayışların, toplum ve bireyler üzerindeki etkisini, felsefi kökenini doğru pratik yönelimlerle değerlendirmek amacı ile ENTERNASYONAL KÜLTÜR MERKEZİ olarak düzenlediğimiz seminere herkesi bekliyoruz…

 

Sunum: Seyhan Taşdemiroğlu (Pisikolog-Araştırmacı)

Tarih: 27 / 01 /2013 Pazar

Saat: 14.00

Yer: Enternasyonal Kültür Merkezi / Augsburg