Home , Avrupa , İsviçre Devletinden İŞID’e yasak kararı!

İsviçre Devletinden İŞID’e yasak kararı!

etha-20130630-etha-sondakika-00_extBERN|09-10-2014|İsviçre terör örgütü İŞID’ın tüm faaliyetlerine yasak getirdi. Federal Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan kararda İŞID’ın varlığının temel insan haklarını tehdit ettiği belirtildi. İnsanlık düşmanı İŞID’a yönelik alınan karar İsviçre Federal Savunma Bakanlığının resmi sitesinden duyuruldu.

09 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek olan kararla birlikte İŞID’ın İsviçre içerisinde yapabileceği her türlü aktivite yasadışı olarak sayılarak bu aktiviteleri yapacak her kim olursa ağır bir şekilde cezalandırılacak.

Yapılan açıklamada radikal İslamcı terör örgütü İŞID ile doğrudan veya dolaylı olarak ilişkisi olan grupların bütün faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtilerek, örgütün tüm eylemlerinin yasaklandığı ifade edildi.

Alınan karara göre, propaganda, finansiyel destek veya üye alımı gibi kişisel ya da maddi desteği artırmak için tasarlanan tüm eylemler yasaklanırken, örgütle bağlantısı olan kişiler tespit edildiği takdirde 3 yıla kadar varan hapis cezası uygulanacak.