Anasayfa , Avrupa , Augsburg’da gençlik Kobane ile dayanışmayı sürdürüyor !

Augsburg’da gençlik Kobane ile dayanışmayı sürdürüyor !

Ohne TitelAUGSBURG-17-12-2014- Medyada, televizyonlarda ve gazetelerde daiş çetesinin saldırısı ve Kobane direnişinin haberleri son zamanlarda gittikce azaldı. Gündemden düşürülmek istenen bu gelişmeler, oysa devam etmekte. Daiş çetesi halen vahşice insanlara saldırmakta. İnsanlığa halen tehlike oluşturmakta bu kanla beslenen çete. Türkiyenin, daiş çetesinin ve emperyalistlerin halk düşmancı saldırıları ve politikaları sürdüğü gibi bölgedeki başta Kürt savaşcıları olmak üzere, Türkmen, Asuri ve diğer ezilen halkların kararlı direnişleride kesintisiz sürmekte.

Bizlerde Augsburg demokratik gençlik bileşenleri olarak ( Yeni Demokratik Gençlik, Alevi dernekleri gençlik kolları, YXK Kürt öğrenciler birliği ve Ezidi gençliği ) bu direnişle dayanışmamızı halen sürdürüyoruz.

12 Aralık cuma günü, königsplatz’da saat 17 ile 20 arası, Kobane ve Şengal ile dayanışma çadırı kurduk. Eylemde ortak çıkardığımız, emperyalist ve türkiye politikalarını teşhir eden bildiriler dağıttık. Yaklaşık 900 tane bildiri 2.30 saat içerisinde başarılı bir şekilde dağıtıldı. İnsanlarla sık sık konu üzeri tartışma ve konuşma fırsatı yakaladık eylem esnasında. Etkinlikte almanların noel dönemi olduğu için, evde yaptığımız noel tatlı çeşitlerini, insanlara mültecilere yapmış oldukları maddi yardım karşılığında verdik. Eylemin sonunda tüm gençlerle çadırın etrafında halay çekerek, etkinliği bitirdik.

Gelecek gençliğin elindedir !
Yaşasın ezilen halkların direnişi !

Ohne Titel 2Ohne Titel 3Ohne Titel