Anasayfa , Avrupa , ATİK Konseyi 6.Toplantısını Gerçekleştirdi

ATİK Konseyi 6.Toplantısını Gerçekleştirdi

konsey6toplantiFRANKFURT | 07 – 12 – 2014 | ATİK Genel Konseyi 6. Toplantısını gerçekleştirdi. Önceki gün başlayan toplantının esas gündemini Kongre süreçlerinin hazırlıkları damgasını vurdu. AHM’ye yapılan açıklamada kongre hazırlıkları için görevlendirmelerin yapıldığını, Yeni Kadın, YDG ve Federasyonların kongreleri ile bütünlüklü bir hazırlık sürecinin başlatılacağı belirtildi.

Konsey toplantısı sonrası ATİK Başkanı Yılmaz Güneş, genel olarak dünya çapında ve Avrupa coğrayasında saldırıların devam edeceğini, Türkiye’de farklı ulus, etnik ve inanç gruplarının hala tehlike içinde olduklarını ve orada yaşanacak gelişmelerin Türkiyeli göçmenleri etkisi altına alacağını belirtti. Faaliyetlerimizi esas yönelimimiz olan sınıf içinde çalışma meselesine tabii kılarak, Türkiyeli göçmenlerle ilişkilenmeye devam edeceklerini belirtti. Sınıf içerisinde çalşmanın esas ve uzun vadeli çalışma olduğunu dile getiren Güneş, Kobanê, Şengal ve özellikle Türkiyeli göçmenleri ilgilendiren gelişmeler hakkında da dönemsel yoğunlaşmanın sağlanmasının önemini ortaya koydu.

Kongreler süreci hakkında görüş belirten Güneş, tüm kurumlarımızın kongrelere en üst derecede önem vermesi gerektiğini belirtti. Tüm aktivistlere çağrıda bulunan ATİK Başkanı, özellikle YDG ve Yeni Kadın kongrelerine ciddi derecede üstüne düşülmesi gerektiğini dile getirdi. 23. Merkezi Kongresinin 11 – 12 Nisan 2015 tarihinde ‘Emperyalist Saldırganlıklara Karşı İşçi Sınıfının Öfkesini Örgütle!’ sloganı ile yapılacağını belirten Güneş, davet edilecek kişi ve kurumlar noktasında görevlendirmelerin yapıldığını belirtti.

Ezidi ve Rojava Halkı ile Dayanışmaya Devam Edilmeli

Konsey toplantısı hakkında bilgi veren Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Özkan, geçmiş faaliyetler içerisinde ‘Ezidi Halkı ile Dayanışma kampanyası’ üzerinde ciddi derecede tartışmaların yürütüldüğünü, Kobanê direnişi ile birlikte yükselen mücadele ve dayanışma içerisinde ATİK güçlerinin önemli bir rol üstlendiklerini genel olarak olumlu bir süreci geride bıraktıklarını dile getirdi. Savaş, işgal ve direniş devam ettikçe omuzlarımızdaki yükün dahada artacağına dikkat çeken Özkan, dayanışmaya devam edeceklerini söyledi.

Ermeni soykırımının 100. Yılı ve Hrant Dink’i anma etkinlikleri ile ilgili bir komite kurulduğunu belirten Mahmut Özkan, Aralık katliamları hakkında kararların alındığını, Hapishaneler, Maraş ve Roboski katliamları ile ilgili etkinlikler düzenleneceğini ve kararların önümüzdeki süreçte kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Süreçten kaynaklı Nihat Konak ve Muzaffer Acunbay kampanyalarında gereken yoğunlaşmanın sağlanamadığını belirten Özkan, önümüzdeki süreçlerde tutsaklara ilişkin etkinliklerin takipçisi olacaklarını, UPOTUDAK’ı daha etkin kılmak için pratik adımların atılacağını belirtti.

Kültür Sanat Çalışmalarında Nitelik Yönelimi

Kültür-Sanat Komisyon Başkanı Mansur Akkaya, Kültür Sanat çalışmaları ve yapılan Tiyatro turnesi hakkında bilgiler verdi. Kültür Sanat çalışmalarının önemli bir yerde kaldığını belirten Akkaya komisyon çalışmalarına bu dönem başladıklarını, alınacak çok yolun olduğunu, komisyon çalışmasının oturması için zamana ihtiyaç olduğunun belirtti. Derneklerde Kültür Sanat çalışmasının yeniden canlandırılması için tartışma yürüttüklerini belirten Mansur Akkaya, bir yönelim ortaya konuşduğunu dile getirdi. Eylül-Ekim ayında Avrupa’da yapılan Tiyatro turnesi hakkında bilgi veren Akkaya, Canlar Tiyatrosunun genel olarak olumlu bir tepki aldığını, bu türden turnelerin yapılmasında ısrar edilmesi gerektiğini belirtti. Festivalin tüm nitelik sorunlarına rağmen gençlik çalışması konusunda vazgeçilmez olduğunu ve Kültür Sanat yönelimi ile birlikte daha Festivalimzin gelecekte niteliğinin arttırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Yunanistan’da ATİK Komitesi

Konsey toplantısında alınan bir diğer karar da Yunanistan’da bir ATİK komitesinin kurulması yönünde oldu. ATIK Sekreteri Süleyman Gürcan, Yunanistan’da ortaya çıkan olanak çerçevesinde oradaki göçmenlerle ilişkilenmek ve Yunanistan’da sürdürülen demokrasi mücadelesi ile ilişkilenmek için bir komiteye ihtiyaç duyduklarını ve bu komitenin kurulmuş olmasının olumlu olduğunu belirtti.

ATİK Gençlik ve Tatil Kampı konusunda bilgi veren Selahattin Doğan, kampın 25 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında Yunanistan’ın Kavala kentinde olacağını vurguladı.

2015 yılında yapılacak Kongre ve Genel kurulların tarihleri ise şöyle;

7 – 8 Şubat 2015 Yeni Kadın Kongresi  (Frankfurt)

28 Şubat – 1 Mart 2015  YDG Merkezi Kongresi   (Frankfurt)

29 Mart 2015  İTİF Genel Kurulu (Zürih)

28-29 Mart 2015   ATİF Genel Kurulu  (Stuttgart)

21-22 Mart 2015  ATİGF Genel Kurulu (Viyana)

22 Mart 2015  HTİF Genel Kurulu

11-12 Nisan ATİK Merkezi Kongresi (Frankfurt)